skip to Main Content
Prepričljiva zmaga zmajev

Drugi oktobrski vikend je poleg hladnejših temperatur zunaj prinesel tudi razgreto ozračje na ledu ljubljanskega Tivolija. Navijačem se je obetala poslastica dveh tekem na domačem ledu, ljubljanskim hokejistom pa naporen vikend.

Naši fantje pridno nabirajo točke in razveseljuje navijače z izvrstnimi predstavami, tako doma kot tudi v gosteh. Tokrat svojim soigralcem niso mogli pomagati Aleksandar Magovac, Paavo Hölsä, Miha Logar in Miha Zajc, ki jim je nastop preprečila bolezen, Kristjan Čepon in Wade Murphy pa sta lažje poškodovana.

Prvi nasprotnik ta vikend je bil italijanski Pustertal Wölfe. Čeprav so gostje prvi načeli mrežo Žana Usa, se ljubljanska ekipa, kot smo je vajeni, ni predala, in je na zadetek hitro odgovorila s tremi zadetki. Prvi je južno tirolskega vratarja ujel nepripravljenega Sebastien Pichè ob podaji Luke Kalana in Nika Simšiča, štiri minute pozneje pa ga je premagal še Aleš Mušič. Pet minut pred koncem tretjine je v Tivoliju ponovno zadonela sirena in navdušeno navijanje iz tribun, ko je za rezultat 3:1 poskrbel Tadej Čimžar po podaji Guillaumea Leclerca in Joone Ervinga.

Ob zadetku Jake Sodja za rezultat 4:2 je ekipa ponovno lahko lažje zadihala, ponovno so si priborili dva zadetka prednosti. A nedvomno bi za heroja tekme lahko oklicali Žana Jezovška, ki je z zadetkom na prazen gol minuto pred koncem zapečatil usodo gostov in v dvorano vnesel val predčasnega (in popolnoma upravičenega) navdušenja. Kljub krajši klopi je Olimpija ponovno prevladala na domačem ledu, si priborila tri točke in po sedmem krogu tekmovanja trmasto vztraja pri vrhu lestvice.

V nedeljo ob 18:00 v Hali Tivoli gostuje ekipa Red Bull Salzburg.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top