skip to Main Content
Preobrat na Jesenicah je v zadnjih sekundah tekme zmago omogočil domačim mladincem

V nedeljo 14. marca je bila na vrsti nova tekma za naše mladince. Tokrat so se odpravili na Jesenice. V zadnjih tekmah našim ni šlo vse po načrtu. Na trenutke igre sicer niso bile slabe, a vseeno so zmaji rezultatsko zabeležili nekaj zaporednih tesnih porazov.

Upali smo, da bo na tokratnem gostovanju bolje. Skorajda je bilo tako, a na koncu vseeno ne…

Prvo pravo priložnost v tekmi so v 2. minuti imeli domači igralci, po tej priložnosti pa so rahlo pobudo prevzeli naši igralci. Več se je igralo pred domačimi vrati, a pravih priložnosti ni bilo. V 12. minuti je sledila prva izključitev na naši strani, kar je našo pobudo izničilo. Igra se je v enakovrednem boju odvijala naprej, čisto na koncu prve tretjine pa so se vseeno veselili naši. V zadnjih sekundah tretjine so pritiskali na domača vrata. Že je kazalo, da iz tega pritiska ne bo nič, saj je plošček že ušel na stran ob ogrado, kjer pa je Gregor Žeželj sprožil močan strel pred vrata. Plošček je domačega vratarja presenetil in končal v mreži (podaja je bila pripisana Žigi Mehletu). Sekundo pred koncem tretjine so tako naši zmaji povedli.

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v 2. tretjini. Videli smo veliko polpriložnosti, a vse to je bilo premalo za spremembo izida. Igra se je sredi tretjina malce razživela, ko je moral na klop za kaznovane nov igralec v belih dresih. Tu sicer do zatedka ni prišlo, je pa ta prišel kmalu po koncu izključitve. Naši igralci so izgubili ploček za lastnimi vrati. Sledila je podaja pred naša vrata in zadetek za izenačenje 1:1. Pisala se je 32. minuta. Ta zadetek pa naše igralce ni zmedel. Igrali so svojo igro naprej in kmalu je sledila tudi prva izključitev na strani domačih. Naši je niso izkoristili, so pa dosegli nov zadetek malce kasneje. Najprej je dobro prodrl Blaž Stipanič. Domači vratar je strel ubranil in plošček je bil izbit. A le do Gašperja Šubica, ki je z modre črte sprožil nov strel na vrata. Plošček je nato v gneči pred vrati spretno preusmeril Žiga Mehle in naši so se lahko veselili novega zadetka. 2:1 za Olimpijo je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Tretja tretjina se je pričela z malce hitrejšo igro. In to se je kmalu videlo tudi na rezultatu. V 5. minuti so naši igrali v napadalni tretjini. Urh Ilič je preprečil domačim, da bi plošček izbili iz tretjine. Krenil je proti vratom, kjer pa je nato podal do Jana Flajsa, ki je zadel za vodstvo 3:1. Dokaj visoko vodstvo so naši fantje nekaj minut zadržali, nato pa je sledila nova kazen za naše igralce. Tokrat pa so bili domači v igri z igralcem več učinkoviti. Proti koncu kazni so z natančnim strelom od daleč zadeli in rezultat je bil tako slabih 10 minut pred koncem tekme znižan na 3:2. Še vedno pa so bili naši zmaji v vodstvu. Seveda so domači v nadaljevanju malce bolj napadli, a naši so se dokaj uspešno branili. Dve minuti pred koncem tekme je prišlo do prekinitve in domači so si vzeli minuto odmora. Tu pa so se stvari pričele odvijati za zmaje v napačno smer. Domači so napadli s 6 igralci v polju brez vratarja. Najprej so nekaj časa pritiskali na naša vrata. Nato so naši igralci prevzeli plošček in skorajda je sledil zadetek v prazna vrata. V naslednjem napadu pa so domači zopet zapretili. Plošček je prišel pred naša vrata, kjer so bili v gneči spretnejši domači in izid je bil 56 sekund pred koncem tekme izenačen. Ni bilo prvič, da je ekipa v zaključku tekme v igri vrez vratarja zadela izenačujoč zadetek za podaljšek. A tokrat žal ni bilo tako, saj tekme še ni bilo konec. Naši so krenili v nov napad, a so pri tem malce pozabili na obrambo. Po izgubljenem ploščku so domači napadli in v protinapadu je sledil nov šok za naše in zadetek za vodstvo domačih 4:3 29 sekund pred koncem tekme. S 4:3 se je nato tekma tudi končala..

Na preostalih dveh tekmah je Slavija slavila v Mariboru s 5:2, Triglav pa je doma presenetljivo premagal vodilni Bled s 4:2 in si tako priigral sploh prve točke v tej sezoni. Naši mladinci na led ponovno stopijo v četrtek 18. marca na Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri mladincih v tej sezoni spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top