skip to Main Content
Predzadnji tekmovalni vikend za mlajše dečke v rednem delu tekmovanja

Ta vikend je prenesel zadnji tekmovalni vikend za mlajše dečke v rednem delu tekmovanja. Poleg rednega kroga je bilo na sporedu še nekaj zaostalih srečanj.

Ekipe z naslednjim vikendom odigrajo še zadnjo tekmo rednega dela in vse zaostale tekme bi se morale odigrati do takrat.

Avtor: Mitja Pipan

Pri Olimpiji je tokrat na led stopila le ekipa Zeleni. Zeleni so v predzadnjem srečanju rednega dela gostovali v Zalogu. Ekipa Slavije letos prikazuje zelo dobre igre in Zmaje je čakala težka tekma. To se je videlo že takoj v uvodu srečanja. Domači igralci so namreč prvič zadeli že proti koncu prve minute srečanja. V nadaljevanju pa se je prednost samo še povečevala. Ekipi sta odšli na prvi odmor z rezultatom 3:0. V drugem delu so Zmaji uspeli malce zaustaviti nalete domače ekipe, a žal so v napadu ostali neučinkoviti. Druga tretjina se je končala s prednostjo domačih 4:0. Ob pravi Olimpiji tekma sicer v takšnem trenutku še ne bi bila odločena, a tokrat igralci niso imeli svojega dneva in moči za preobrat ni bilo. Na koncu je domača ekipa slavila z rezultatom 6:1.

Beli so redno tekmo z ekipo Bleda prestavili na tekoči teden.

V tekmah med tednom so Jesenice izgubile proti ekipi HKMK Bled A s 5:3, so pa premagale ekipo HKMK Bled B z 12:1. Crvena Zvezda je premagala ekipo KHL zagreb z 8:1, je pa izgubila proti ekipi KHL Medveščak z 2:1, Triglav pa je premagal ekipo HDD Bled z 9:4.

V soboto so v rednem krogu Mariborčani premagali ekipo HKMK Bled B s 16:4, Jesenice so po izvajanju kazenskih strelov premagale KHL Medveščak z 2:1, Celja je premagal ekipo HDD Bled s 5:2, ekipa KHL Zagreb pa je kar malce presenetljivo z 11:9 premagala ekipo HKMK Bled A. Sicer pa je bila odigrana še ena tekma v nedeljo 4.2 in sicer je ekipa KHL Zagreb nadaljevala zmagovalni niz in s 7:2 premagala še Jesenice.

Vse te tekme, bistveno niso premešale vrstnega reda lestvice, so pa več ali manj že določile končna mesta obeh ekip Olimpije. Prva na lestvici ostaja ekipa KHL Mladost s 65 točkami (še dve neodigrani tekmi), druga je ekipa HK Olimpija Zeleni s 64 točkami (še ena neodigrana tekma), tretja pa je ekipa Slavije s 55 točkami (prav tako še ena neodigrana tekma). Ekipa HK Olimpija Beli ostaja na dnu lestvice. Zanimiv pa je še boj za 6.mesto. 6.mesto namreč prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale, hkrati pa bo ekipa, ki bo na koncu zasedla 7.mesto prvi nasprotnik v izločilnih bojih ekipe HK Olimpija Beli. Trenutno se na 6.mestu še vedno nahaja ekipa Crvene zvezde s 43 točkami (še ena neodigrana tekma), HK Triglav na 7.mestu pa ima dve točki manj, a jih do konca čakajo še 3 tekme.

Avtor: Mitja Pipan

V prihajajočem tednu se bo ekipa Zeleni v četrtek pomerila z ekipo HKMK Bled B, ekipa Beli pa se bo najprej v sredo pomerila z ekipo HK Triglav (tekma bo v Kranju!), v četrtek z ekipo HKMK Bled A, v soboto pa jih čaka še zadnja tekma rednega dela in sicer v Celju.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top