skip to Main Content
Povsem ponesrečena tekma za naše mladince

V nedeljo 17. februarja je bila na vrsti nova tekma za naše mladince.

Tokrat so se odpravili na Bled. Za razliko od prejšnje tekme, kjer naši proti favorizirani vodilni ekipi Jesenic praktično niso imeli kaj izgubiti, je bila tekma na Bledu bistveno bolj pomembna. Naši mladinci se borijo za končno 3. mesto na prvenstveni lestvici po rednem delu. To mestu bi jim omogočilo bolj ugoden razplet končnice, hkrati pa bi se s tem mestom verjetno izognili napornemu potovanju v Beograd.

V resnici bodo o morebitnem preboju na 3. mesto odločale prihajajoče tri tekme v naslednjem tednu, a vseeno je bila tekma na Bledu pomembna. Zmaji so si obetali morebitnega dobrega rezultata, s čimer bi si malce olajšali delo na prihajajočih tekmah. Hkrati pa bi se naši igralci lahko vrnili v poziviten tekmovalni ritem, kar bi jim vsekakor prav tako koristilo.

A temu žal ni bilo tako. Tekma se je obrnila povsem v napačno smer in praktično ni prinesla nič drugega kot nekaj kar je potrebno čimprej pozabiti in se pripraviti na zaključne boje v državnem prvenstvu. Blejčani so povedli v 10. minuti, ko so izkoristili izključitev na strani ljubljanskih igralcev. Minuto kasneje so domači vodili že z 2:0 in tu naprej se je prednost le še povečevala. Na koncu prve tretjine je ta znašala 3:0, na koncu tekme pa kar 10:0.

Kakorkoli že, kot rečeno, pomembne tri tekme naše igralce čakajo v prihajajočem tednu. Najprej so bodo v sredo in četrtek  dvakrat pomerili z ekipo Crvene zvezde. Z ekipo Crvene zvezde imajo naši igralci pozitiven rezultat, tako da bi se lahko nadejali dobrim igram, a seveda bo potrebno nastopiti popolnoma drugače kot danes na Bledu. Ekipi Olimpije in Crvene zvezde si namreč trenutno delita 4. mesto na prvenstveni lestvici. Medsebojni obračun bi lahko že odločil o tem katera ekipa bo na lestvici uvršena višje. Za zmaje pa je tu še spogledovanje s 3. mestom. Če bi namreč proti ekipi Crvene zvezde uspeli iztržiti pozitivna rezultata, se bo Olimpija sredi tedna močno približala ekipi Maribor, ki trenutno zaseda 3. mesto in ima pred zmaji 7 točk prednosti. Ti dve ekipi se nato naslednji vikend pomerita še v medsebojnem srečanju.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji maldincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top