skip to Main Content
Povratna tekma članic z “madžarsko reprezentanco” žal ni bila dosti drugačna od prve tekme

V nedeljo so z novimi tekmami tekmovanje v mednarodni ligi EHWL nadaljevale tudi naše članice.

Tokrat so v Zalog pripotovale Madžarke iz ekipe KMH Budapest. S to ekipo so se naše članice pred tedni že srečale. Takrat so bile Madžarke boljše z rezultatom 24:2. V takratnem prispevku smo že poročali, da so naše mlade Ljubljančanke novinke v močni mednarodni ligi, Madžarke pa veljajo za eno izmed favoriziranih ekip v tem tekmovanju. Nenazadnje je večina Madžarskih reprezentančnih igralk zbranih ravno v tem klubu.

Na tekmi tako bistveno drugačnega rezultata, kot je bil dosežen v prvo niti nismo mogli pričakovati. Ekipa trenerja Francija Ferjaniča se je favoriziranim Madžarkam sicer ponovno dobro postavila na začetku igre. Prvi zadetek so Madžarke tako dosegle šele v 13. minuti. A ko je prvi zadetek prišel je bilo tudi njim lažje zaigrati v nadaljevanju in prednost se je nato samo še povečevala.

So pa vmes v začetku zadnje tretjine zadele tudi naše igralke. Podala je Julija Blazinšek, zadela pa Tamara Breznik. Tekma se je končala z rezultatom 16:1 za ekipo KMH Budapest.

Olimpija se tako še vedno nahaja na zadnjem mestu, brez osvojene točke v 4 tekmah. Vendar bo priložnost za bolj izenačene tekme prišla že naslednji vikend. Članice imajo takrat dvojni program. Najprej se v soboto odpravijo v Salzburg, nato pa v nedeljo doma gostijo ekipo Lakers Karnten iz Beljaka. Obe ekipi sta dokaj močni in sta v tekmi z Ljubljančankami favorizirani. Sodita pa ekipi vseeno, po trenutnih rezultatih v spodnji del prvenstvene lestvice, tako da lahko upamo na dobre tekme in dobre predstave Ljubljančank.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v ekipi članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top