skip to Main Content
Potovanje v Beograd je bilo za ekipi u-15 in u-19 uspešno

To nedeljo sta se selekciji u-15 ter u-19 skupaj odpravili v Beograd. Na vrsti je bila tekma s selekcijami Team Beograd.

Beograjčani letos niso prav zares konkurenčni niti v selekciji u-15, niti v selekciji u-19. Pričakovali in upali smo na poln izkupiče. Tako se je tudi izteklo. Čeprav povsem gladko in enostavno ni bilo.

Kar se tiče selekcije dečkov, so ti dobro začeli srečanje. Prvi so povedli. A domačini so kmalu izkoristili igralca več na ledu in pokazali, da bodo danes, vsaj nekaj časa, malce trši oreh, kot smo upali in pričakovali. Sicer je Olimpija nato “pobegnila” na vodstvo 3:1, a domači so se z novim zadetkom vrnili v srečanje in izid po prvi tretjini je bil 3:2.

In tak izid je potem ostal nespremenjen kar nekaj časa tekom druge tretjine. Tako, da smo gledali rezultatsko dokaj zanimivo tekmo. Potem pa so počasi domači pričele pojenjati moči. Naši so prevzeli pobudo in z dvema zadetkoma povišali svoje vodstvo na 5:2. Sicer so domači nato izid znižali na 5:3, a nekako je bilo že jasno, da se bodo domači težko zares v popolnosti vrnili v tekmo.

To se je pokazalo v zadnji tretjini, ko so naši z dvema novima zadetkom tekmo dokaj zanesljivo pripeljali do konca. Za naše so zadeli 3 x Filip Hrovat Žagar, po enkrat pa Žiga Kuhar, Klešnik Mark, Joc Bukovec in Nik Ban Koselj.

Na drugi strani tudi mladincem ni šlo vse gladko. Sicer je bila igra več ali manj konstantno v njihovih rokah in vsekakor je bila Olimpija boljši tekmec na ledu. Razmerje v strelih je bilo kar 39 proti 14 v našo korist. Naši so sicer v 10. minuti dosegli svoj prvi zadetek. V napadu sta bila spretna Mauro Zupanič in strelec Tian Hebar. A na koncu se je izkazalo, da je to tudi edini zadetek na tekmi. Tekma je bila tako sicer rezultatsko odprta vse do konca, v resnici pa so naši zaslužena zmagali in v resnici nekako ni bilo videti, da bi domači danes lahko pripravili presenečenje.

S tema zmagama se je ekipa u-15 vrnila na vrh prvenstvene lestvice, ekipa u-19 pa je tam bila že pred današnjo tekmo. Ekipi imata priložnost, da zmagoviti niz nadaljujeta naslednjo nedeljo. Dečki se odpravljajo k ekipi HKMK Bled, mladinci pa doma gostijo ekipo Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Video posnetek s tekme U-15 si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek s tekme U-19 si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme U-15 si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme U-19 si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v kategoriji U-15 spremljate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v kategoriji U-19 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top