skip to Main Content
Pomembna domača zmaga

V soboto, 27. januarja, so hokejisti Slovenskih železnic Olimpija v AHL na domačem ledu gostili mlado ekipo Salzburga in zabeležili pomembne tri točke s končnim rezultatom 2:0.

V prvi tretjini sta bili ekipi dokaj izenačeni, z golom Gala Korena so Ljubljančani namreč povedli v 35. minuti. Ne ena ne druga ekipa ni izkoristila igre z igralcem več. Izjemno se je – ponovno – izkazal Robert Kristan, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, tudi ko so imeli gostje dva igralca več na ledu.

Minuto in pol pred koncem tekme so ob vodstvu zmajev za gol, gostje poskusili brez vratarja. A njihov pritisk na gol domačih je bil neuspešen, saj je Robert Kristan preprečil vsak njihov poskus, Andrej Hebar pa je zadel v prazen gol za končnih 2:0 pet sekund pred koncem tekme.

To je bila prva domača tekma za novinca v ekipi Saša Rajsarja, ki je v HK SŽ prišel iz Zagreba, kjer ni bil ravno zadovoljen. V Ljubljani se je simpatični in pozitivni Gorenjec hitro ujel v ekipi in, kot pravi, ni ne prvi ne zadnji igralec Jesenic v dresu Olimpije. Njegov cilj je igrati hokej in v svojem novem klubu bo dal vse od sebe. In kako se počuti v zeleni barvi? »Odlično. Kot doma. Ko prideš na led, pozabiš katero barvo nosiš, saj razmišljaš o hokeju. Soigralci so super, hitro sem se vživel v ekipo. Veliko igralcem poznam že od prej in smo kolegi tudi izven ledu.«

S sobotno tekmo je bil zadovoljen, a pravi, da se malo nezbranosti in nediscipline ekipi hitro pozna. »Če naredimo nespametne napake, se nam hitro maščujejo in seveda je potem težje igrati,« pravi in dodaja, da se vse napake lahko odpravijo.

Tudi za novega glavnega trenerja HK SŽ Olimpije Jureta Vnuka je bila ta tekma prva domača v Alpski hokejski ligi. »Ponosen sem na ekipo danes. Fantje so se borili tako, kot sem si želel. Če bomo odpravili še nekaj napak, lahko pričakujemo res dobre rezultate. Začetek tekme je bil zelo nervozen, čutilo se je, da je mladi Salzburg prišel z namenom in prepričanjem, da bodo v Ljubljani zmagali. Po golu smo se skoncentrirali na to, da ne bi več delali napak in po nepotrebnem dobivali izključitev,« je povedal po tekmi. In dodal, da je bil z vsemi fanti zadovoljen, ki jih je tudi vse postavil na led. »Jim povsem zaupam,« pravi in dodaja, da so se z ekipo lepo ujeli.

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetek glavnih dogodkov na tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top