skip to Main Content
Polovičen izkupiček na derbijih

V slabem tednu dni sta si večna tekmeca – Olimpija in Jesenice dvakrat stala nasproti. V pravih obračunih vodilnih ekip Alpske hokejske lige so v Ljubljani so s 4-2 slavili zmaji, na Jesenicah pa so po kazenskih strelih slavili železarji.

V tej sezoni sta se v različnih tekmovanjih ekipi pomerili že osemkrat. Pretekli teden v Ljubljani so zmaji narekovali tempo igre, vodili večji del tekme in na koncu zasluženo zmagali. Na Jesenice so odšli neobremenjeno, saj tekma ni odločala o ničemer, a so, kot je pred tekmo povedal pomočnik trenerja Matic Kralj, pričakovali trd hokej in pritisk domačinov.

Na Jesenicah so povedli železarji in po prvi tretjini vodili z golom razlike. V drugi tretjini je za zmaje zadel najprej Marc-Olivier Vallerand in potem še Tadej Čimžar, a je Žan Jezovšek s svojim drugim zadetkom na tekmi izenačil na 2:2. Zmaji so drugi del igre odigrali precej bolj napadalno od prvega, zaradi poškodb so igrali s tremi napadi. Tudi v nadaljevanju igre so narekovali tempo igre, a novega zadetka ni dosegel noben izmed večnih tekmecev. V Podmežakli smo tako najprej spremljali podaljšek in zatem še izvajanje kazenskih strelov. Tu so bili uspešnejši domačini, ki so se tako razveselili dveh točk.

Pri zmajih je tudi tokrat manjkala sedmerica igralcev, Gal Koren in Mark Čepon sta že končala sezono, na seznamu poškodovanih pa so tudi Miha Zajc, Žiga Pešut, Mark Sever, Martin Bohinc in Anej Kujavec.

Naslednjo tekmo v AHL igrajo zmaji v četrtek, 11. 3., v Feldkirchu.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top