skip to Main Content
Poln Tivoli premalo za zmago

Hokejisti SŽ Olimpije so v tretji finalni tekmi alpske lige izgubili z ekipo HC Pustertal iz Brunica s 4:6. Italijani so tako povedli z 2:1 v zmagah, naslednja tekma bo že v danes v Tivoliju.

Foto: Eva Brili Grebenar

Po izenačenju v finalni seriji na 1 in veliki zmago Olimpije v Pusertalu se je v nedeljo v Tivoliju zbralo lepo število navijačev. Vzdušje je bilo izjemno, Tivoli pa poln kot že dolgo ne, a žal se na koncu ni izšlo po željah ljubljanske ekipe in navijačev.

Prvi so povedli gostje Z golom Marcusa Ganderja v 7. minuti, a so se zmaji hitro pobrali in izenačili z golom Saše Rajsarja. Po izenačenju je tik pred koncem prve tretjin goste rešila vratnica Nika Simšiča.

Druga tretjina je bila v znamenju domačih. Na veliko veselje obiskovalcev v Tivoliju so v 23. minuti povedli zmaji. Zadel je Luka Vidmar z lepim strelom od daleč. Vodstvo je dalo ekipi zagon in odlični vratar Colin Furlong je moral večkrat posredovati. Južnotirolci so v  27. minuti izenačili, a je že po dobri minuti Olimpija znova povedla z golom Gregorja Koblarja, ki je zadel iz obrata. Za vodstvo s 4:2 je v 39. minuti iz protinapada lepo premagal Furlonga še Aljaž Chvatal.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zadnja tretjina pa ni šla po željah zeleno-belih, saj so prejeli zadetek že v uvodni minuti in v 44. minuti še enega z igralcem manj na ledu. V 48. minut so ob izključitvi Aleša Kranjca gostje zadeli še za 5:4. Zmaji so se borili in napadali, a za izenačenje niso uspeli premagat Furlonga. V zadnji minuti so gostje zadeli še v prazen gol za končnih 6:4.

Jure Vnuk po tekmi: “Zelo mi je žal zaradi vseh gledalcev, ki so po dolgem času tako lepo napolnili Tivoli, da nismo uspeli zadržati vodstva. Finalna serija je zares težka. Mislim, da bo še dolga. Neverjetno slab začetek zadnje tretjine, ne bi si smeli privoščiti takih napak. Pustertal je izredno učinkovita ekipa, mi pa imamo očitno težave, kako zadržati vodstvo.Upam, da bomo v ponedeljek izenačili na 2:2. Vse bomo dali od sebe, da bomo zmagali. Želimo si, da se gledalci vrnejo.«

Branilec Žiga Svete: “Hitro so zadeli v zadnji tretjini. Dobili so krila, mi pa smo padli. Borili smo se, a Italijani so morda imeli večjo željo v zadnjih 20 minutah. Disciplinirano moramo igrati celih 60 minut. Podzavestno smo se sprostili po dveh tretjinah. Pustertal je pritisnil in pametno odigral. Dokazali so, da niso zastonj končali redni del na prvem mestu.«

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top