skip to Main Content
Polfinalni nasprotnik je EHC Lustenau

Medtem ko so naši hokejisti zasluženo uživali v velikonočnih prostih dnevih, so v soboto zvečer dobili polfinalnega nasprotnika – to je ekipa EHC Lustenau.

Naši hokejisti so na odlični opravili svojo nalogo v četrtfinalu. S 3:0 v zmagah so izločili ekipo Vipitena. Četrtfinalnega nasprotnika si prve tri ekipe na lestvici po rednem delu izbirajo same. Medtem ko so na drugi tekmi, ki so jo igrali v dvorani v Brixnu, saj arena v Vipitenu še vedno ni popravljena, zmagali s tesnejšimi 4:3, so na prvi tekmi slavili s 7:3 in zadnji z gladkih 6:0. Še posebej na zadnji domači tekmi so zmaji zagospodarili na domačem ledu in nasprotniku niso dopuščali veliko priložnosti.

»Po drugi tekmi v Brixnu smo se dogovorili, da nasprotnika hitro stisnemo, mu ne dopuščamo veliko priložnosti in v miru pripeljemo tekmo do konca. Zagotovo bi bilo bolje ostati v ritmu in odigrati kakšno tekmo več, a tudi počitek je pomemben, še posebej v končnici. Na polfinale se bomo pripravljali maksimalno,« je povedal kapetan Žiga Pance.

Z igro svojih varvancev je bil zadovoljen tudi trener Raimo Summanen. »V končnici se lahko zgodi, da si boljši nasprotnik, a na koncu nisi vedno uspešen. Mislim, da igramo bolje, če ne razmišljamo preveč vnaprej. Igramo dobro, a nasprotniku dajemo prevečkrat možnosti za priložnost in s tem nisem še povsem zadovoljen. Ne smemo si dovoliti, da nasprotniku omogočamo prelahke priložnosti. Lahko dobljeni goli najbolj bolijo, zato moramo biti tu bolj pozorni. Jasno pa je, da tako kot zmagaš pač tudi izgubiš,« pravi izkušeni trener, ki je zmajem v petek predpisal težek trening. Po tem so imeli zasluženi prosti konec tedna. V ponedeljek pa začnejo znova, tokrat z večjim fokusom na polfinale.

V Ljubljano prihaja ekipa EHC Lustenau, ki je z dvema zmagama izločila HC Pustertal. Ekipi sta odigrali ekspresni četrtfinale na dve zmagi zaradi okužb v taboru Pustertala. Polfinalna serija, v kateri moštva igrajo na tri zmage, se začenja v četrtek, 8. aprila, ob 18.00.

Vse domače tekme si lahko ogledate v neposrednem prenosu na Šport TV.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top