skip to Main Content
Pokal Slovenije ostaja v Tivoliju

Letošnji pokal Slovenije je ponovno potekal v Kranju, na njem pa je sodelovalo sedem ekip, ki so se za prvo lovoriko v sezoni pomerile v preteklih dneh. Prepričljivo so slavili zmaji, ki so v finalnem obračunu premagali večne tekmece z Jesenic z 8:4. Pokal tako ostaja v ljubljanskem Tivoliju.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji so se v finale uvrstili z zmagama nad HD Hidria Jesenice (6:0) in HK Triglav Kranj (4:2). Finale pa je bil po pričakovanjih med Olimpijo in Jesenicami. Kot se za pravi derbi spodobi – tokratni je bil že 499 po vrsti – je bila tekma napeta in na trenutke nervozna. Prva tretjina je bila precej izenačena. Najprej so povedli zmaji z golom Anžeta Ropreta, a je hitro sledilo izenačenje železarjev. Tudi v nadaljevanju tretjine so na vsako vodstvo Ljubljančanov Jeseničani odgovorili z izenačenjem in v slačilnico sta ekipi odšli ob izenačenju na 3:3.

Nadaljevanje se je ponovno začelo z vodstvom zmajev, ki ga tokrat niso več spustili iz rok. Tekmo so sicer vmes prekinili zaradi slabe vidljivosti v dvorani, meglo v dvorani je namreč še okrepilo pirotehnično sredstvo, ki so ga na led vrgli jeseniški navijači.

V nadaljevanju tekme so tempo igre narekovali zmaji in hitro povedli za 5:3, ko so jeseniški branilci pozabili na Marka Severja, ki se je vračal na led s klopi za kaznovane in v lepem protinapadu premagal vratarja Kogovška. V nadaljevanju so zmaji zadržali prednost in Žigo Kogovška premagali še trikrat, enkrat pa se je za končnih 8:4 plošček znašel še za hrbtom Žana Usa.

Po tekmi je trener Jure Vnuk povedal: “Zelo sem vesel, da smo ponovno osvojili pokal. Z učinkovitostjo ekipe sem zadovoljen, navsezadnje se je med strelce vpisalo kar osem različnih hokejistov. So pa pogoji v kranjski dvorani specifični, plošček se je specifično odbijal. Želimo si igrati dober in všečen hokej.”

“Prvi cilj smo izpolnili z osvojitvijo pokalnega naslova. To je pomembno za nadaljevanje sezone. Sicer pa je bila finalna tekma polna nervoze, šele na koncu smo prikazali pravo igro,” je po tekmi povedal Anže Ropret.

Foto: Eva Brili Grebenar

Pri zmajih so se med strelce vpisali Anže Ropret (4.), Žan Jezovšek (9.), Gal Koren (11.), Enes Gorše (28.), Mark Sever (34.), Sašo Rajsar (39.), Nik Simšič (47.) in Anej Kujavec (53.).

Hokejska sezona naslednji teden začenja s prvimi tekmami državnega prvenstva, zmaji igrajo v torek in četrtek, v soboto, 14. Septembra, ob 17.30 pa se v Hali Tivoli začenja tudi Alpska hokejska liga. Zmaji gostijo moštvo KAC II.

 

Potek tekem, video posnetke tekem ter statistiko tekem si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s finalne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top