skip to Main Content
Pokal Slovenije je ostal v Ljubljani

Na finalni tekmi Pokala Slovenije na Jesenicah so slavili zmaji, ki so bili s 2:4 boljši od železarjev in pokal pripeljali v Ljubljano.

Zmaji so v uvodnem delu tekme poskrbeli za tesno vodstvo, v prvi tretjini jih je v vodstvo popeljal Jaka Sodja. Druga tretjina se je začela z igro z igralcem več za domače moštvo, ki so ga izkoristili za izenačenje. V nadaljevanju tretjine je bil za zmaje uspešen še Chris Dodero. V zadnji tretjini so železarji želeli iztržiti vsaj izenačenje in podaljšek, a je Kristjan Čepon povišal vodstvo, a ga je domačim uspelo znižati. Na koncu tekme so poskusili še z igro brez vratarja, kar se jim ni obrestovalo, saj je za končnih 2:4 v prazen gol zadel še Gregor Koblar.

“Derbiji so vedno posebna zgodba, nekdo je velik favorit, drugi pa ‘underdog’, na koncu pa se vedno razvije zelo dobra tekma. Tisti, ki je na papirju slabši, da več od sebe, kot bi na navadnih tekmah. Tako je vedno zanimivo za nas in gledalce. Tekma je bila težka, na koncu pa smo zasluženo zmagali,” je po tekmi povedal Luka Kalan.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top