skip to Main Content
Pokal Slovenije gre na Jesenice

Nedelja 10.9 je že takoj v začetku sezone prinesla boj za prvo domačo lovoriko. V Celju sta se na zaključku Pokalnega tekmovanja srečali ekipi HK SŽ Olimpija ter HDD SIJ Acroni Jesenice.

Ljubljančani so na poti do finala v petek premagali ekipo iz Maribora s 7:0, v soboto pa še ekipo iz Kranja z rezultatom 4:1. Na drugi strani so Jeseničani na poti do finala najprej v “medsebojnem” dvoboju ugnali ekipo HK Mladi Jesenice (11:1), v soboto pa še ekipo HK ECE Celje z rezultatom 6:3.

Tekma se je pričela borbeno na obeh straneh. V prvi tretjini smo videli nekaj priložnosti ter nekaj izključitev, a mreži sta v prvem delu obmirovali.

Ko je kazalo, da se bo podobna igra nadaljevala tudi v drugi tretjini, pa so igralci v Rdečih dresih postopoma prevzeli pobudo in v drugem delu igre, se je ta odvijala bolj pred vrati Ljubljančanov, kot pa pred vrati Jeseničanov. Že v začetku tretjino so igralci Jesenic dobili novo priložnost z igralcem več, ki so jo tudi izkoristili. Za prvo vodstvo je zadel Markus Piispanen.

V začetku zadnjega dela igre so igralci v Zelenih dresih vseeno vzpostavili ravnotežje, vendar svojih priložnosti niso izkoristili.V 45.minuti je nato sledil napad igralcev Jesenic. Plošček je prišel do modre črte, strel proti vratom pa je bil na poti preusmerjen in Jaka Šturm je zadel za 2:0. Kmalu zatem je sledila izključitev na strani Jesenic, kar pa Zmaji niso izkoristili. V 51. minuti je nato sledila izključitev na strani Ljubljančanov, kar pa je David Planko z zadetkom v 53.minuti znal izkoristiti in tekma je bila s tem verjetno odločena. Do konca so sicer igralci Olimpije še poizkušali rezultat preobrniti, a to jim ni uspelo in tekma se je končala z rezultatom 3:0.

Pokal je tako odpotoval na Jesenice.

Vendar časa za obžalovanje izgubljenih priložnosti ni veliko. Že v sredo se pričenja tekmovanje v AHL ligi, kjer bo možnosti za ponovno merjenje moči z večnimi tekmeci z Jesenic letos zelo veliko. Samo v rednem delu prvenstva, se bosta ekipi srečali kar šestkrat….

Andrej Brodnik, trener Olimpije (izjava povzeta iz portala Siol.net): Do prvega zadetka smo še kolikor toliko dobro delovali, po prejetem zadetku pa smo nekoliko izgubili glave. Predvsem smo pozabili na obrambo, napadalni del moštva je premalo pomagal našim branilcem in Robertu (Kristanu, op. a.), tako da smo imeli tukaj ves čas težave. Iz tega se nikakor nismo zmogli izkopati. Nato smo prejeli še en zadetek in spet na silo poskušali loviti rezultat, a ni šlo. Treba je biti 60 minut potrpežljiv, po domače rečeno ne smeš “zbezljati”. Mi žal nismo bili dovolj potrpežljivi. Imamo kar nekaj mladih igralcev, za katere je bila to sploh prva pomembna članska preizkušnja. In pozitivno je, da so fantje dobili to izkušnjo.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v pokalnem tekmovanju si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top