skip to Main Content
Po krajšem odmoru kadeti ponovno v pravem pogonu

Po krajšem premoru, so igralci Olimpije odigrali novo tekmo državnega prvenstva kadetov U-16 .

V Tivoli je prispela ekipa HDK Maribor. Zmaji se borijo za vrh prvenstvene lestvice, kjer je do konca rednega dela prvenstva pomembna prav vsaka točka, Maribor pa se nahaja bolj na dnu prvenstvene lestice, tako da so igralci Olimpije v tekmo vstopali kot favoriti.

In res so Zmaji odločno vstopili v tekmo. Že v 2.minuti se je, po odlični podaji Nala Brodnika, sam pred gostujočim vratarjem znašel Miha Žitko, a takrat je gostujoča mreža ostala še nedotaknjena. Podobno se je nato v 6.minuti tudi Nal Brodnik znašel sam pred vratarjem. Zadetka ponovno ni bilo, a se je akcija nadaljevala in še v isti minuti so Zmaji prišli v vodstvo. Plošček je prišel za gostujoča vrata, kamor je odšel posredovat gostujoči vratar. Pridrsal je Gašper Šubic, ki je plošček ukradel in ga poslal pred prazna vrata. Tam je plošček dobil Gašper Lesjak, ki je zadel za 1:0. Zmaji so nadaljevali z napadalno igro in že dve minuti kasneje so svoje vodstvo uspeli povišati. Plošček je prišel pred gostujoča vrata, kjer so se nahajali Ljubljanski napadalci in gostujoči branilci. V gneči je bil najbolj spreten Just Alojz Sopotnik, ki je zadel za 2:0.

V 10.minuti so gostujoči branilci ob napadih Ljubljančanov uspeli ukrasti plošček in sledil je hiter protinapad po levi stran. Tom Sojerju ni preostalo drugega, kot da stori prekršek za izključitev. Gostje so v igri z igralcem več nekaj časa napadali, nato pa je v 12.minuti Nal Brodnik ukradel plošček, sam zadrsal proti gostujočim vratom in z igralcem manj na ledu zadel za vodstvo 3:0.

Sledilo je nekaj priložnosti in strelov na obeh straneh. Vodstvo Zmajev pa se je ponovno povišalo v 15.minuti. Tim Novak je sprožil strel z modre črte. Vratar je strel ubranil. Najprej je odbitek poizkušal v gol spraviti Žiga Mehle. Tudi ta strel je vratar ubranil, vendar je odbit plošček prišel do Marka Sojerja, ki je nato zanesljivo zadel za 4:0. Nato je na vrsto prišel še Gregor Žeželj. Najprej je v 16.minuti po dobljenem sodniškem metu močno ustrelil proti vratom gostov, a je plošček zletel tik nad gostujočimi vrati. Kmalu zatem pa je sledil še protinapad Gregorja Žežlja, kateremu je vratar strel sicer ubranil, a odbit plošček je prišel do Nala Brodnika, ki je zanesljivo zadel za 5:0. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Kljub visokemu vodstvu domačih, smo v letošnji sezoni že nekajkrat spoznali, da se v izenačenih tekmah državnega prvenstva tekma lahko hitro obrne, a temu tokrat ni bilo tako. Gostje so sicer v začetku 24.minute izid uspeli znižati na 5:1, a še v isti minuti je Mark Sojer, po podaji Žige Mehleta, vodstvo znova povišal na 6:1. Da tekma ni bila odločena že v tem trenutku so nato poskrbeli gostje, ko so v 26.minuti ponovno zadeli in znižali na 6:2. A nekaj minut kasneje sta sledila nova dva zadetka domačih (za 7:2 je po podaji Nala Brodnika in Gregorja Žežlja zadel Miha Žitko, za 8:2 pa po podaji Alojza Justa Sopotnika še Svit Gerkman). Gostje so v tem trenutku izvedli menjavo v svojih vratih, a tekma je bila takrat bržkone že odločena. Do konca tretjine smo nato videli še en zadetek. Po podaji Žige Ravnikarja je v zadnjih sekundah tretjine zadel Blaž Stipanič. Z rezultatom 9:2 sta ekipi nato odšli na zadnji odmor.

Tekma se je nadaljevala v podobnem ritmu in v zadnji tretjini smo videli še največ zadetkov. Najprej so sledili novi trije zadetki na strani Zmajev. Na 10:2 je, po podaji Nala Brodnika, povišal Miha Žitko. Za 11:2 je, po podaji Gregorja Žežlja in Nala Brodnika, v igri z igralcem več, ponovno zadel Miha Žitko. Na 12:2 pa je nato v samostojni akciji povišal še Žiga Mehle. Ob teh zadetkih so tudi domači izvedli menjavo v vratih. Nala Kavčiča je zamenjal Lan Purkat. Mariborčani so nato v 52.minuti končno zadeli za znižanje na 12:3. To pa Zmajev ni ustavilo v njihovi napadalni igri in do konca tekme so nato sledili še novi trije zadetki. Na 13:3 je, po podaji Žige Mehleta, povišal Mark Sojer. Na 14:3 je nekaj minut kasneje (tokrat v igri z igralcem več) zadela ista dvojica. Za končnih 15:3 pa je, po podaji Tom Sojerja in Žige Mehleta, v zadnjih sekundah tekme poskrbel Žiga Ravnikar.

V soboto je bila sicer odigrana še ena tekma. Slavija je z rezultatom 6:4 slavila proti Zagrebu. Redni del državnega prvenstva je tik pred koncem in situacija na vrhu prvenstvene lestvice ne bi mogla biti bolj izenačena. Na vrhu so tri ekipe z enakim številom točk (Bled, Jesenice in Olimpija).

Bled ima do konca prvenstva na sporedu še dve tekmi. Naslednji vikend je na sporedu tekma z Mariborom, ostaja pa odprta še neodigrana tekma z ekipo Crvene Zvezde. Prav tako imajo do konca prvenstva tudi Ljubljančani na sporedu še dve tekmi. Naslednji vikend je na sporedu tekma s Celjem, prav tako pa je tudi pri Zmajih odprta še neodigrana tekma z ekipo Crvene Zvezde. Jeseničani pa imajo do konca prvenstva na sporedu le še tekmo s Triglavom, ki bo na sporedu prihajajoči vikend. Do konca prvenstva bo tako še zelo zanimivo. Na 4.mestu se nahaja ekipa Slavije, ki se boju za vrh ne more več priključiti.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top