skip to Main Content
Po kazenskih strelih zmaga ostala na Jesenicah

Prva letošnja tekma je bil derbi, tokrat na Jesenicah. Tekma je bila zadnja v rednem delu državnega prvenstva in ni več odločala o ničemer. Olimpija si je namreč že pred tem zagotovila prvo mesto. Tokrat na Jesenicah pa so se po kazenskih strelih zmage veselili domačini, po rednem delu igre je bilo 1:1.

Derbi, ki je tudi tokrat potekal brez gledalcev, je bil relativno nevznemirljiv. Igra je bila precej enakovredna, priložnosti so bile tako na eni kot na drugi strani. Prvi so povedli železarji v prvi tretjini. V drugi tretjini pa je sledil izenačujoč gol zmajev. Po lepi podaji Mihe Zajca je zadel Aleš Mušič. V zadnji tretjini se rezultat ni spremenil in spremljali smo najprej podaljške in potem še kazenske strele še drugič v sezoni na derbijih. Tudi tokrat je bilo več sreče pri izvajanju na strani Jeseničanov.

»Derbi sam po sebi mora imeti izjemno močan naboj, mi pa smo ga imeli en procent. Jeseničani so si zmago zaslužili, ker so imeli naboj, ker so zmagovali duele in se borili. Mi pa smo gledali in bili v gledališču, namesto da bi igrali hokej. Imena ne igrajo hokeja. Vsako menjavo moraš dati vse od sebe na ledu, delati je treba za uspeh ekipe. Mislim, da se moramo pogledati v ogledalo. Če derbi ni dovolj velika motivacija in naboj, da se boriš in premagaš Jesenice, res ne vem, kje smo. Imeti moramo ponos in dostojanstvo, da se borimo, pa tudi če tekma o ničemer ne odloča. Ni pomembno. Pomembno je, da gremo z ledu z dvignjenimi glavami in damo vse od sebe,« je po tekmi povedal trener Gregor Polončič.

V četrtfinalu državnega prvenstva se bodo naši fantje pomerili z Bledom. Prva tekma bo 10. januarja.

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top