skip to Main Content
Po kazenskih strelih je šla zmaga v Italijo

Naši hokejisti v drugem delu Alpske hokejske lige, v kateri trenutno zasedajo četrto mesto, še vedno iščejo pravi ritem.

Foto: Eva Brili Grebenar

V soboto so gostovali pri Rittner Buam in bili po podaljšku boljši s 3:2. Na povratni tekmi v Tivoliju je bil rezultat identičen, a tokrat v korist Italijanov.

Zmaji so imeli pobudo že v prvem delu igre, a jim ni uspelo premagati vratarja Kevina Lindskouga. V drugi tretjini so povedli zmaji z 1:0, ko je v 36. minut zadel Gal Koren. V zadnji tretjini je na 2:0 povišal Nik Simšič, a je gostom uspelo izenačiti in izsiliti podaljšek. V podaljšku nismo videli zadetka, sledili so kazenski streli, po katerih so se veselili gostje. V vseskozi napeti tekmi sodniki niso skoparili z izključitvami, saj so igralcem obeh ekip skupaj podelili kar za 67 minut kazni.

Kot je po tekmi povedal trener Gregor Polončič, je ekipi zmanjkalo discipline. »Hokej se igra 60 minut in tega se moramo zavedati. Pomembno je, da ohranjamo naš fokus, da smo bolj disciplinirani v igri, kot smo bili danes. Predvsem pa, da igramo za ekipo

Naslednja tekma je v Hali Tivoli že v četrtek, 27. februarja, ob 19.15, ko v Tivoli prihaja trenutno vodilno moštvo in naš nasprotnik iz lanskega finala, moštvo HC Pustertal.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top