skip to Main Content
Po dobri in izenačeni tekmi Mladinci žal končali z letošnjimi nastopi

Petek 9.marce je prinesel tretjo četrtfinalno tekmo državnega prvenstva mladincev.

V Tivoli so pripotovali Beograjčani. Na zadnjih dveh tekmah sta obe ekipi po enkrat zmagali in tokratna tekma je odločila katera ekipa se bo v polfinalu pomerila z ekipo Triglava.

Začetek tekme je minil v izenačeni igri. Prvi strel je za Zmaje v 3.minuti sprožil Marcel Lavriša, a gostujoči vratar je bil na mestu. V nadaljevanju so si Ljubljančani prislužili kar nekaj izključitev in gostje so prevzeli pobudo. V danem trenutku so Zmaji igrali celo z dvema igralcema manj na ledu, a obramba in Val Usnik sta zagotovila, da zadetkov ni bilo. V igri z dvema igralcema manj so zapretili tudi Ljubljančani, a Urh Ilič v hitrem protinapadu ni uspel zadeti. Pritisk gostov je sredi tretjine pojenjal in sledilo je novo obdobje izenačene igre. Do nekaj več priložnosti so prišli domači igralci, saj so v drugi polovici prve tretjine oni bili tisti, ki so nekajkrat zaigrali v igri z igralcem več. Videli smo nekaj nevarnih situacij in prerivanj pred obema vratarjema, a pravih “100%” priložnosti ni bilo in tretjina se je končala z rezultatom 0:0.

Več priložnosti je prinesla druga tretjina. Že v 23.minuti je Tom Sojer lepo prodrl po desni, podal pred vrata, a je bil Žiga Keber na žalost za malo prekratek pri strelu. Nato je sledila izključitev na strani gostov in Zmaji so ponovno pritisnili. Videli smo močne strele z modre črte, a Marcel Lavriša, Žiga Mehle in Žiga Ravnikar niso uspeli zadeti. Ko je bilo konec kazni so zapretili tudi gostje. Igralec, ki se je iz kazenske klopi vrnil na led je malce zmedel Ljubljanske branilce, ki so pritiskali na gostujoča vrata. Celo trije gostujoči igralci so zadrsali v protinapad, a na srečo niso uspeli pripraviti pravega strela in mreže so še vedno ostale nedotaknjene.

V naslednjih minutah smo nato spremljali hitro igro z nekaj lepimi streli in priložnostmi. Na strani Zmajev je bila najlepša v 30.minuti, ko sta nevaren protinapad uprizorila Tilen Kosmač in Alojz Just Sopotnik. Pritisk Zmajev se je povečal v zadnjih 5 minutah tretjine, ko so najprej imeli na ledu enega igralca več, nato pa celo dva igralca več. Videli smo nekaj močnih strelov od daleč, a Blaž Stipanič, Miha Žitko in Marcel Lavriša niso uspeli premagati gostujočega vratarja. Tudi druga tretjina se je tako končala z rezultatom 0:0.

Zmaji so prednost igralca več na ledu prenesli tudi v zadnjo tretjino, a tokrat pravih nevarnosti za gostujoča vrata ni bilo. Ko pa je gostujoča ekipa zaigrala v polni postavi, so ti postajali vedno bolj nevarni. Nekaj strelov so Ljubljanski igralci ubranili, nato pa je v 43.minuti prišlo do gneče pred Ljubljanskimi vrati. Kar nekaj časa so se branilci trudili plošček izbiti, a jim to ni uspelo, dokler do strela ni prišel gostujoči napadalec in dosegel prvi zadetek na tekmi.

Po zadetku se je tekma razživela. Sledili so si napadi na obeh straneh, a v takšni igri so bili uspešnejši gostje. V 46.minuti so napadli po levi strani. Strel napadalca je Val Usnik ubranil, a plošček se je odbil na desno stran, kjer je gostujoči napadalec neovirano zadel v praktično prazno mrežo. Gostje so tako povedli z 2:0.

To je seveda Ljubljanske igralce malce zmedlo, a gostje tega niso izkoristili. Zmaji so se pobrali in pričeli povečevati pritisk na gostujoča vrata. V 51.minuti je tako Urh Ilič z dobrim strelom zadel okvir vrat. V 53.minuti pa je bil v skoraj identični akciji bolj natančen in Olimpija se je lahko veselila prvega zadetka na tekmi.

Pritisk se je nadaljeval in v 55.minuti so Ljubljančani izkoristili nov hiter protinapad. Na 2:2 je izenačil Marcel Lavriša, podajalca pa sta bila Blaž Stipanič in Urh Ilič. Domači igralci so bili v naletu in pritisk na gostujoča vrata se je nadaljeval, a ni se izšlo tako kot smo želeli. Med napadi Zmajev so do protinapada prišli gostje. Plošček je prišel za Ljubljanska vrata in sledila je podaja pred vrata, kjer so bili gostje natančni in v 58.minuti so bili Zmaji ponovno v zaostanku s 3:2.

Igralci Olimpije so se poizkusili vrniti nazaj v igro. V 59.minuti je lep strel sprožil Urh Ilič, a vratar je strel ubranil. Sledila je prekinitev in pol minute odmora. Ljubljančani so imeli seveda namen iz vrat v zaključnem napadu potegniti svojega vratarja. Najprej jim to nekaj časa ni uspelo, saj so gostje nevarno prihajali do ploščka, ko pa se je vseeno pojavila priložnost, so Zmaji zadrsali v napad s 6 igralci, a gostje so plošček ponovno odvzeli in v nasprotnem napadu zadeli prazno mrežo.

To je tekmo dokončno odločilo in ta se je končala z rezultatom 4:2.

Ekipa Crvene Zvezde se je tako uvrstila v polfinale, Zmaji pa so s porazom svojo sezono za letos žal že zaključili. Pari v polfinalu so torej Triglav – Crvena Zvezda, Jesenice – Slavija. Prve tekme so na sporedu že v nedeljo 11.marca.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top