skip to Main Content
Po 3 krogih so vodilne ekipe v tekmovanju U-13 še vedno neporažene

V soboto 28.septembra je bila na vrsti nova tekma naših mlajših dečkov v tekmovanju U-13. V letošnji sezoni v tekmovanju nastopa nekaj manj ekip, kar je kakovost tekmovanja dvignilo (Zagrebške ekipe tekmujejo s skupno ekipo, Zmaji pa prav tako v prvenstvu nastopajo le z eno skupno ekipo). Nenazadnje so tudi igralci leto dni starejši glede na prejšnjo sezono.

Vse pa kaže, da vsaj v začetku prvenstva pravih presenečenj ni in da so razmerja na vrhu ostala dokaj podobna, kot so bila v pretekli sezoni. Naši zmaji so to soboto tretjič stiopili na led in tudi tretjič zmagali. Začetek tekme sicer ni bil najbolj zbran. V prvi tretjini so naši igralci v domači tekmi proti novincem VSV sicer vodili z 1:0, a to je bilo tudi vse kar smo od zadetkov videli. Premoč naših je bila vseeno večja in to se je poznalo v naslednji tretjini. Že v prvih minutah druge tretjine se je prednost pričela povečevati in tekma je bila hitro odločena. Končni rezultat tekme se je zaustavil na 13:0.

Na preostalih tekmah je bilo zelo zanimivo v Zalogu. Borbeni Ljubljančani so večji del tekme vodili. V zadnjo tretjino so celo vstopili z vodstvom 4:2. A Celovčani so vseeno ubranili vlogo favorita in so na koncu zmagali s 5:4. Ekipa Jesenic je bila ta krog prosta. Zmagali pa so še Celje proti Mariboru (8:1), Team Zagreb proti HDD Bled (8:3) ter Triglav proti HKMK Bled (6:1).

Prvenstvo se nadaljuje že nalsednjo soboto, ko bo na vrsti pravi preizkus za naše zmaje. Olimpija se namreč odpravlja na gostovanje v Celovec.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top