skip to Main Content
Pet večnih derbijev, pet zmag zmajev

Tudi zadnji večni hokejski derbi v tem letu je bil vznemirljiv, poln preobratov, napetih trenutkov, a na koncu so ponovno – že petič zapored – slavili zmaji s 4:3.

Avtor: Eva Brili Grebenar

Skoraj 3000 obiskovalcev v Hali Tivoli je spremljalo napeto hokejsko predstavo. Zmaji so na domačem ledu začeli napadalno, a priložnosti niso izkoristili. So pa bili zato uspešnejši gostje, ki so povedli 7. minuti, ko je Žana Usa premagal David Rodman. Le tri minute so potem potrebovali zeleno-beli za izenačenje, za katerega je poskrbel Žan Jezovšek po podaj Gregorja Koblarja. Isti tandem je pred koncem prve tretjine poskrbel za vodstvo zeleno-belih.

Druga tretjina se ni začela po načrtih zmajev, veliko uspešnejši so bili železarji, ki so v 40 sekundah z goloma Bašiča in Paradisa zadeli kar dvakrat in povedli. Skoraj do konca tretjine so zmaji lovili železarje za izenačenje, kar jim je uspelo z golom Mihe Zajca minuto in pol pred koncem tretjine. Izenačenje je napovedovalo pravo končnico tekme, kot se za derbi spodobi.

Ljubljanske navijače je razveselil Gal Koren, ki je v 44. minuti poskrbel za vodstvo zeleno-belih. Železarji so do konca tretjine lovili zmaje, a jim kljub štiriminutni številčni premoči na igrišču ni uspelo izenačiti in že petič zapored v tej sezoni so na večnem derbiju slavili zmaji in svojim navijačem podarili lepo božično darilo.

“Danes je bila super tekma, veseli me, da se je tudi publika vrnila v Tivoli. Seveda pa sem najbolj zadovoljen, da smo odigrali res en dober hokej, kar je tudi naš cilj od začetka sezone in s tem želimo nadaljevati. Čestitam fantom za izredno borbo in zmago,” je po tekmi povedal trener Jure Vnuk. “V drugo tretjino smo stopili preveč medli, težko rečem zakaj, kar nas je takoj kaznovalo in smo se morali precej boriti, da smo se vrnili nazaj in dokazali, da smo iz pravega testa.

Avtor: Eva Brili Grebenar

In kaj pravi o peti zaporedni zmagi proti večnemu tekmecu? “Ne oziram se toliko na to. Je pa res zelo lepo petkrat zapored premagati Jesenice, kar je že ena velika stvar, ampak mi gremo korak za korakom, trening za treningom. Jutri se spočijemo in v ponedeljek se spet nadaljujemo s treningi. Ne počivamo na lovorikah in delamo naprej. Naš hokej bomo skušali še dvigniti.”

Žan Us, ki je branil ljubljanska vrata, je povedal, da ”noben derbi ni lahek, ker so vedno prisotna čustva, veliko je navijačev… Tokratni derbi je bil težji kot tisti pred mesecem, ampak izšlo se nam je. Dvakrat smo zaostajali, a tekma traja 60 minut in mi se ne predajamo. Treba je igrati do zadnje minute in verjeti v zmago.

Navijače zeleno-belih je z dvema goloma razveselil Žan Jezovšek. ” Zadetka sem dal s pomočjo ekipe. Pričakovali smo težko tekmo, a dosegli zadetek več in zmagali. Igrali smo tako, kot smo se zmenili in zelo disciplinirano.”

Naslednjo domačo tekmo igrajo zmaji v Hali Tivoli v petek, 28. decembra, ob 19.15. Vabljeni!

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top