skip to Main Content
Padel tudi klub selektorja Iva Jana

Hokejisti HKSŽ Olimpija so zabeležili novo, že deveto zaporedno zmago. Tokrat so premagali ekipo Wipptal Broncos Weihenstephan, katere trener je slovenski selektor Ivo Jan. končni rezultat je bil 6:2 (2:0, 2:1, 2:1).

Tokrat je v Tivoliju gostovala italijanska ekipa, v kateri igra tudi »Olimpijin otrok« Jure Sotlar. Na svojem nekdaj domačem ledu sicer ni igral, saj ima težave s poškodbo. Zmaji so začeli nekoliko zadržano. V prvi tretjini smo videli več priložnosti na obeh straneh, v katerih pa so bili bolj učinkoviti zeleno-beli. V vodstvo jih je v 11. minuti popeljal Žan Jezovšek,  ki je po protinapadu sam prišel pred vratarja in zadel za 1:0. Na 2:0 je vodstvo domačih popeljal Anej Kujavec, odlični mladi ljubljanski up, podala sta Aljaž Chvatal in Janez Orehek.

V drugi tretjini so gostje izkoristili premoč na ledu in Brandon McNally, najučinkovitejši igralec lige, je z znižanjem rezultata na 2:1 gostom vlil novega upanja. Ko pa se je tekma prevesila v drugo polovico, zmaji niso več dopuščali presenečenj. Najprej je zadel Kristjan Čepon in potem še Sašo Rajsar, ki je pred golom preusmeril plošček po strelu Jezovška. Na koncu druge tretjine so zmaji vodili že s 4:1.

V zadnji tretjini je ponovno zadel Čepon, ki je hat-trick zgrešil za las, saj je enkrat zadel tudi prečko. Gostje pa so z golom Felicettija znižali rezultat na 5:2. Končni rezultat je postavil Janez Orehek z golom dobro minuto pred koncem tekme, Olimpija pa je tako s 6:2 pokazala svojo premoč na ledu.

Kristjan Čepon, strelec dveh zadetkov, je po tekmi povedal: »Igrali smo kot ekipa. Morda nismo začeli na najvišji ravni, a smo po prvi tretjini že vodili z 2:0. Imamo še veliko rezerv v igri, marsikaj lahko še izboljšamo. Gremo iz tekme v tekmo, po zmago.«

In kje je ključ do devetih zaporednih zmag? »Mislim, da vsi držimo skupaj, smo prava ekipa, smo prava skupina. Natrenirani smo dovolj, enostavno ‘poklopimo se’, tako na ledu kot tudi zunaj njega

Zmaji imajo ta teden izredno naporen ritem, že 1. novembra gostujejo v Salzburgu. »Salzburgu bo nova, povsem drugačna tekma. Gre za dobro ekipo in drugače se bomo priprarvili. V gosteh je avtomatsko težje igrati. Gremo seveda po zmago, videli pa bomo, kaj se bo zgodilo. Mislim, da smo poleti dovolj trenirali, da smo pripravljeni na tri tekme v petih dneh,« je povedal Kristjan Čepon.

Goli: Jezovšek 11′, Kujavec ’18, Čepon 30′, 43′, Rajsar 39′, Orehek 59′;

McNally 26′, Felicetti 52′

Naslednjo domačo tekmo zmaji igrajo v soboto, 3. novembra, ob 17.30. V Tivoli prihaja VEU Feldkirch, katerega trener je Nik Zupančič.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetek glavnih dogodkov si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top