skip to Main Content
Padel je Pustertal

V četrtek zvečer smo v Tivoliju spremljali povratni obračun med Olimpijo in HC Pustertal, na katerem so zmaji dosegli pomembno zmago.

Foto: Eva Brili Grebenar

V Tivoliju je gostoval naš tekmec iz lanskega finala HC Pustertal, proti kateremu so naši fantje pretekli teden zabeležili poraz v Brunicu z 2:0. Tokrat so se Južnotirolcem oddolžili za poraz in po preobratu zmagali z 2:1.

Prva tretjina se je začela dokaj zadržano. Vse poskuse zmajev je zaustavil vratar Furlong, ki je po 60. minutah zbral 45 obramb. V vratih domačih je bil tokrat Tilen Spreitzer, ki je klonil na začetku druge tretjine.

V 32. minuti je sledila daljša prekinitev zaradi pokvarjenih vrat ob izhodu gostov na led. Po povratku na led so zmaji izvedli pravo ofenzivo in pritisnili na vrata gostov. Dvakrat je bil v nadaljevanju druge tretjine uspešen Žan Jezovšek. V zadnji tretjini so bili domači boljši, zadeli niso več, so pa ubranili rezultat. V nervoznem zaključku tekme smo spremljali številne provokacije s strani gostov.

Žan Jezovšek, strelec obeh zadetkov za zeleno-bele, je po tekmi povedal, da so šli fantje na led na polno. »Vedeli smo, da moramo na vse ali nič. S fanti smo dali vse od sebe in danes se nam je obrestovalo, kar se nam na prejšnjih tekmah ni. Hvala publiki, da nas je tako podpirala

Kot je po tekmi še povedal medijem, so se v ekipi zavedali, da nimajo kaj izgubiti. »S fanti smo se zmenili, da bomo igrali kot znamo. To smo naredili in dosegli dva zadetka«. Pokomentiral je tudi drugi del sezone: »Drugi del smo začeli precej slabo, a iz tekme v tekmo smo igrali boljše, na nekaterih tekmah preprosto nismo dosegli zadetka. Zdaj smo, se mi zdi, spet ujeli naš zmagovalni ritem.«

Foto: Eva Brili Grebenar

S predstavo svojih varovancev je bil zadovoljen tudi trener Gregor Polončič, ki je na novinarsko vprašanje, kaj je bilo narobe na začetku drugega dela sezone, odgovoril: »Preprosto smo bili v krču, dogajale so se nam čudne stvari – vodili smo, a tekme nismo pripeljali do končne zmage. Majhne stvari, da si dosleden in da igraš za ekipo, se nam niso izšle. Tudi danes smo začeli v krču, prva tretjina je bila medla, a vrnili smo se kot veliki šampioni«.

»V Brunicu, na primer, smo odigrali res dobro tekmo, a nismo dali gola, naredili dve napaki in izgubili. Šport je včasih pač tak. Delamo naprej, s tekme na tekmo, treninga na trening, preklopiti moramo na hokej končnice in delati dosledno stvari, ki so pomembne za ekipo,« je povedal po četrtkovi tekmi.

»Ne iščemo izgovorov za poraze, a mogoče smo malo zaspali. Povratek je bil težek. Lestvica ni toliko pomembna, kot je pomembno to, da smo 100-odstotni vsako tretjino. Glave morajo biti najbolj na mestu takrat, ko je najbolj treba in to je v končnici«, je zaključil Gregor Polončič.

V soboto zvečer naši fantje gostujejo v Cortini, v ponedeljek na Jesenicah, v sredo, 4. marca, pa vabljeni spet v Halo Tivoli na zadnjo tekmo pred končnico. V Tivoliju ob 20.00 gostuje ekipa Asiaga.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top