skip to Main Content
Osma zaporedna zmaga Članic in potrditev državnega prvaka

Sobota 18.2 je prinesla novo tekmo državnega prvenstva Članic.

V Zalog (kjer Članice ekipe Olimpije igrajo vse domače tekme) so pripotovale hokejistke iz Kranja. V državnem prvenstvu igrajo 4 ekipe v 4-krožnem sistemu, tako da so se Ljubljančanke s Kranjčankami v letošnji sezoni nekajkrat že srečale.

V vseh dosedanjih dvobojih so bile boljše nasprotnik igralke Olimpije in tako je bilo tudi danes.

Ljubljančanke so bistveno bolje pričele srečanje in v 5.minuti po dveh zadetkih Pie Pren (enkrat je za zadetek podala Gaja Pezdir) je bila ekipa Olimpije že v vodstvu z 2:0. A borbene Kranjčanke so do konca tretjine izid znižale na 2:1 in držale dvoboj zanimiv.

Avtor: Rok Srakar

Dvoboj je bil praktično odločen v 26.minuti, ko so Ljubljančanke v eni minuti zadele kar dvakrat. Najprej Eva Dukarič po podaji Pie Pren, nato pa še Pia Pren samostojno. Borbenost gostij se je nadaljevala, a tokrat bistveno na rezultat to ni več moglo vplivati. Do konca tretjine je naveza Eva Dukarič (v vlogi strelke) in Pia Pren (v vlogi podajalke) udarila še dvakrat (pri zadnjem zadetku je bila podajalka tudi Maša Mole) in tretjina se je končala z rezultatom 6:1.

Avtor: Rok Srakar

Takoj v začetku zadnje tretjine je igro z igralko več izkoristila še Tamara Breznik (zopet podaja odlične Pie Pren ter Gaje Pezdir) in Ljubljančanke so lahko tekmo mirno pripeljale do konca. Do konca so sicer Kranjčanke še enkrat zadele, tako da se je tekma končala z rezultatom 7:2.

Avtor: Rok Srakar

8. zaporedna zmaga Ljubljančanke seveda ohranja suvereno na prvem mestu prvenstvene lestvice (spomnimo, da dekleta ne igrajo končnice, tako da je to že vrstni red za končno razvrstitev). Na lestvici jih sicer teoretično še lahko prehitijo igralke iz Zagreba, s katerimi ekipo Franca Ferjaniča do konca prvenstva čakajo še 3 medsebojne tekme. Zaradi zasedenosti Zagrebčank, ki igrajo tudi v ženski mednarodni ligi, sicer ni točno jasno kdaj točno bodo tekme na razporedu (bi že morale biti, a so bile prestavljene), a verjamemo, da bodo tudi na teh tekmah borbene Ljubljančanke pokazale igro, ki so jo prikazale do sedaj in da Zagrebčankam veliki lov za Ljubljančankami ne bo uspel.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme (avtor: Rok Srakar) si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top