skip to Main Content
Olimpija z Dunaja brez točk, a s prvim golom v sezoni

Dekleta HK SŽ Olimpija so minuli konec tedna z gostovanjem na Dunaju pri tamkajšnih EHV Sabres nadaljevale s tekmovanu v European Women’s Hockey League

Dejstvo, da so v odpravi zelenih zmajčic, ki je krenila proti severu, manjkale nekatere izkušene igralke, katere ima glavni trener Aci Ferjanič običajno na voljo pri sestavi napadalnih peterk, ni vzbujala s posebnega optimizma.

Prvi pak v mreži naših deklet je sicer končal po dobre pol minute igre, a so v nadaljevanju slovenska dekleta dokaj solidno odbijale napade Dunajčank. Žarek upanja je v uvodu drugega dela posijal na slovensko klop, ko je prvi gol Olimpije v letošnji sezoni EWHL zadela Maja Bizjak, a so domačinke kmalu vrnile udarec. Ob izključitvi kapetanke Eve Dukarič pa se je tekma dokončno prelomila v korist gostiteljic, ki so zadetke nizale enega za drugim vse do končnih 20:1.

Tekmovalni spored se nadaljuje že prihodnjo nedeljo, ko bodo vodilne na lestvici za naslov državnih prvakinj HDK Maribor gostile dekleta HK Triglav; medtem ko dekleta HK Olimpija v razširjeni sestavi naslednji obračun v EWHL čaka zadnji konec tedna v novembru, ko jih bo pot vodila na Južno Tirolsko k Bolzano Eagles.

 

Zapisal: Rok Srakar

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top