skip to Main Content
Olimpija trenutno vodilna ekipa AHL

Po reprezentančnem premoru se je hokej vrnil v Halo Tivoli, kjer je gostovala ekipa iz Zel lam See. S 3:1 so bili boljši naši fantje, ki so z osmo zaporedno zmago prevzeli trenutno vodstvo v Alpski hokejski ligi.

Foto: Eva Brili Grebenar

Avstrijsko ekipo iz Zell am Seeja sestavljajo kar trije Slovenci: trener Jaka Avgustinčič, Maks Selan in Jure Sotlar, zato je šlo za pravi slovenski obračun. Bolje so začeli domači, ki so v prvi tretjini povedli z golom Aneja Kujavca.

Na začetku druge tretjine so najprej za izenačenje poskrbel gostje, zanje je Philip Putnik premagal Žana Usa v 24. minuti. A izenačenje je vztrajalo le 31 sekund, ko je za novo vodstvo zmajev poskrbel Žan Jezovšek. V zadnji tretjini je za končnih 3:1 avstrijskega vratarja v lepi akciji prelisičil Luka Ulamec, ki je prvič v sezoni zaigral na tekmi alpske lige, saj je okreval po poškodbi ledvenih vretenc.

»Zadovoljen sem z zmago proti Zell am See. Vidi se, da si je ekipa nabrala novih moči med premorom. Danes smo narekovali ritem igre. V soboto nas v Tivoliju čaka Cortina, ki  je zelo težek nasprotnik. Dobro se moramo spočiti, regenerirati, se dobro pripraviti in osvajati točke doma«, je misli po tekmi strnil trener Gregor Polončič.

Naše fante že v soboto, 16. novembra, ob 19.00 čaka domači obračun z ekipo Cortine. To bo pravi derbi za prvo mesto v ligi.

Podprimo zmaje v boju za vrh!

 

Zapisala: P.P.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top