skip to Main Content
Olimpija je vodilno moštvo po prvem delu AHL

Naše hokejiste do konca rednega dela čakajo še tri tekme, a so si vendarle z zmago 14. januarja nad Bregenzerwaldom zagotovili prvo mesto pred drugim delom sezone. S tem so naši fantje zabeležili tudi enajsto zaporedno zmago v Alpski hokejski ligi in skupno šestindvajseto v enaintridesetih nastopih.

Foto: Eva Brili Grebenar

Kot že večkrat v tej sezoni so tudi tokrat začeli slabše in lovili vodstvo gostov. Gostje so namreč povedli najprej z 1:0 in 2:1. A temu so sledili trije zadetki v dobrih treh minutah v zaključku druge tretjine in tekma se je končala s končnih 7:2.

Pred nadaljevanjem sezone trener Gregor Polončič opozarja, da prvo mesto po rednem delu še ne pomeni nič, saj »januarja še nihče ni osvojil naslova. Morali bomo narediti korak naprej, da ne bomo vedno lovili prednosti nasprotnika. Čakajo nas še težke tekme. Videli bomo, kako bodo ekipe štartale v končnici. Načrtujemo tudi dvig stopnje treninga na višji nivo, imamo en mesec časa, da se maksimalno pripravimo na končnico. Vse nasprotnike jemljemo resno.«

Do konca rednega dela gostovala naši fantje gostujejo v Feldkirchu in Zell am Seeju, v Hali Tivoli pa 29. januarja igrajo z ekipo Lustenau.

Vmes jih čaka še nadaljevanje četrtfinala in polfinale državnega prvenstva.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top