skip to Main Content
Odločitev o naslovu prvaka pri mladincih bo padla šele na zadnji tekmi

V nedeljo 26. marca je potekala četrta finala tekma v kategoriji mladincev. Naši so odpotovali na Jesenice. Po uvodnih dveh tekmah, ko so naši premagali nasprotnike je pred dnevi sledila izenačena igra v kateri so šele po podaljšku slavili Jeseničani. In tudi tokrat je tekmo odločil podaljšek, čeprav je dolgo časa kazalo, da podaljški tokrat ne bodo potrebni…

Tekma se je pričela mirno. Ekipi na začetku nista “brezglavo” napadali. Bolj je bila pomembna obramba in ne dopustiti nasprotniku povesti oz. prevzeti pobudo. V takšni “mirni” igri pa so bili vseeno malce bolj uspešni naši. V 17. minuti so bili sicer v napadu gostje. A plošček so dobili naši. Krenili so v hiter protinapad. Jabok Pečnik je kombiniral z Ianom Petronijevič Lepšo. Na koncu je Jakob dobil lepo podajo, ki jo je lepo zaključil za našo vodstvo 1:0. To je bil tudi rezultat po koncu prve tretjine.

V drugi tretjini pa se je igra malce obrnila. Domači so začutili, da se morajo vrniti v igro in postali so bistveno bolj napadalno usmerjeni. Seveda so morali za vrnitev v igro doseči zadetek. A kljub temu so bili v tem delu igre naši še vedno uspešnejši. V 22. minuti je najprej zadel Luka Vodlan. Domači niso uspeli preiti v napad. Plošček je prestregel Tay Petronijevič Lepša. Podal je do Jakoba Pečnika, ki pa je plošček prepustil Luki, ki je zanesljivo zadel. Naslednji zadetek pa je sledil v 32. minuti. Naši so napadali. Proti golu je plošček preusmeril Tay Petronijevič Lepša. V gneči pa se je plošček vseeno odbil nazaj do našega branilca Urbana Podrekarja, ki je z natančnim strelom premagal vratarja domačih za 3:0.

To je bil tudi končni rezultat po drugi tretjini in kazalo je že, da bo tekma ter celotna serija in sezona odločena že na tej tekmi. A domači se s tem niso strinjali. V zadnjo tretjino so vstopili še bolj odločno. Prvi zadetek smo videli že takoj v prvi minuti nadaljevanja. Neodločenost naših v obrambi so izkoristili domači in zadeli za 3:1. To jim je dalo zalet in čez nekaj minut je sledil nov zadetek. Zopet je bila na ledu prva postava domačih. Po kratki kombinaciji je sledila podaja pred naša vrata, kjer pa je bil najbolj uspešen domači napadalec. Visoko vodstvo naših je že v 43. minuti splahnelo na vodstvo s 3:2. Še vedno pa so bili naši v prednosti in še vedno je bil čas, da se tekma mirno pripelje do konca. A žal temu ni bilo tako. Nervoza je naredila svoje in čez minuto je bil rezultat že poravnan. Sledil je strel od daleč in izenačenje na 3:3. Igra se je potem vseeno malce uravnotežila. Najprej so sicer še vedno nekaj več priložnosti imeli domači, čisto proti koncu pa so postali nevarni tudi naši igralci. A novih zadetkov ni bilo in tudi ta tekma se je prevesila v podaljšek.

Tu pa ni bilo treba dolgo čakati na zadetek. V 64. minuti so bili v napadu domači igralci. Nekaj časa je potekala borba za plošček za našimi vrati. Na koncu pa so do ploščka vseeno prišli domači. Sledila je podaja pred vrata, kjer pa je bil domač napadalec na mestu. Z natančnim strelom je zadel za 4:3 in tako se finalna serija seli nazaj v Ljubljano. Tekma bo na sporedu v četrtek 30. marca.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top