skip to Main Content
Odlična predstava Malčkov v dresih HK Celja

V soboto 3.12 je bila na sporedu zaostala tekma državnega prvenstva med ekipama HD Mladi Jesenice in HK Celje za katero v letošnji sezoni igrajo tudi nekateri zeleni Malčki.

Na današnji tekmi je sicer nekaj standardnih Malčkov manjkalo, saj se je tekma prekrivala z Miklavževim turnirjem selekcij U-10 na Bledu.

Tokrat so za Celje nastopili

  • Tom Smolnikar
  • Ian Petronijevč Lepša
  • Bor Rakun
  • Bor Ebner (vratar)

Malčki so v letošnji sezoni že nekajkrat prikazali zelo dobre in všečne predstave in tudi tokrat je bilo tako. Čeprav jim je nasproti stala favorizirana ekipa z Jesenic, se mladi Celjani nasprotnikov niso ustrašili. Celo nasprotno. Tudi po zaslugi hitrih in borbenih zelenih Malčkov so na začetku srečanja hitro prevzeli pobudo in celotno prvo tretjino držali niti igre v svojih rokah. Tretjina se je končala s presenetljivih, a povsem zasluženim vodstvom z 2:0 za Celjane.

Avtor: Tina Lepša

Avtor: Tina Lepša

Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, ko so Celjani prišli že do vodstva 3:0. Jeseničani so do tega dela igre bili v podrejenem položaju. Celjani so jih prekašali predvsem z borbenostjo in željo po igri. Omeniti moramo, da so sicer odlični in prijetni Jeseniški igralci v tem delu igre na premoč Celjanov odreagirali tudi z nekaj grobimi prekrški, kar vsekakor ne sodi na hokejsko tekmo tovrstnih selekcij in kar vsekakor rdečim hokejistom ni v ponos.

Po vodstvu s 3:0, pa so Jeseničani vseeno uspeli postopoma vzpostaviti ravnotežje in počasi prevzemati pobudo, kar se je kmalu pokazalo tudi na rezultatu. Na zadnji odmor je domača ekipa tako sicer še odšla z minimalnim vodstvom 3:2.

Avtor: Tina Lepša

Avtor: Tina Lepša

V nadaljevanju so Jeseničani pričakovano pritisnili na polno. Igralci obeh ekip so se srčno borili za vsak plošček, a na koncu so bili vseeno boljši gostje, ki so najprej izid izenačili, na koncu srečanja pa povedli in zmagali tekmo z rezultatom 4:3.

Vsekakor so glede na potek srečanja Celjani na koncu bili malce razočarani, a glede na to, da so Jeseničani v tekmo vstopali kot izrazit favorit, so lahko rumeni in zeleni s prikazanim vsekakor zelo zadovoljni. Zadovoljni smo tudi v taboru Ljubljančanov, saj lahko z veseljem spremljamo odličen razvoj in pristop Ljubljanskih Malčkov, ki bodo takšne izkušnje s pridom izkoristili v Ljubljani v naslednjih sezonah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top