skip to Main Content
Odlična predstava ekipe U-20 z grenkim priokusom

V četrtek 17.11 je bil na sporedu nov krog prvenstva EBYSL. V Tivoliju smo pričakali pravi mali slovenski derbi, saj je v goste prišla ekipa HK Triglav.

Kranjčani so prišli v Tivoli s popotnico odličnih predstav, ki jih prikazujejo v letošnji sezoni. Ljubljančani pa so se na led odpravili z optimizmom na krilih zmage v prejšnjem krogu in v bistveno boljši formi, kot pred mesecem dni. Pričakovali smo dobro igro, polno borbe in dogajanj. To kar smo želeli smo tudi dobili.

2016-11-17-18-27-18Ekipi sta v igro vstopili borbeno in Ljubljančani so kmalu prevzeli pobudo. S hitrimi podajami so si ustvarili nekaj pol priložnosti in že v drugi minuti so morali Kranjčani narediti prekršek za izključitev. Idealen začetek za domače, ampak…. Namesto zadetka v mreži gostov, je sledil hladen tuš za domače navijače. Krištof Potočnik je spretno ukradel plošček Ljubljančanom ob pripravi na napad, zadrsal proti golu domačih in ekipa Triglava je vodila z 0:1.

Ljubljančani se po prejetem zadetku niso zmedli in so svojo igro iz uvodnih minut nadaljevali. Več so bili pri ploščku in tudi večkrat streljali na gol (streli v prvi tretjini 15:10 za domače), ampak mreže so do konca tretjine ostale nedotaknjene.

Igra se je v drugi tretjini nadaljevala, tako kot se je v prvi končala in v 23.minuti so Ljubljančani prestregli plošček v srednji tretjini in krenili v hiter protinapad trije-proti-enemu. Z dvema hitrima podajama Nejca Pančurja in Nika Grahuta, se je Rok Klanšek znašel sam pred vratarjem in rezultat je bil poravnan na 1:1.

Hitra in dopadljiva igra se je nadaljevala tudi po izenačenju. Videli smo veliko drsanja in veliko strelov na gol. Zgodba iz prve tretjine se je ponavljala: Ljubljančani so bili več pri ploščku, več napadali, Kranjčani pa odlični v obrambi in zelo nevarni v protinapadih. Po nekaj odličnih obrambah vratarjev na obeh straneh je prišla 31.minuta. Anže Prostor je pridrsal v napadalno tretjino ter ustrelil proti Ljubljanskim vratom. Danes odlični Tilen Spreitzer je plošček sicer obranil, a se je ta nerodno odbil preko vratarja, mimo Ljubljanskega branilca Marka Čepona v gol. Novo vodstvo gostov.

Zmajem ni preostalo drugega, kot da se po prejetem zadetku ponovno zberejo in nadaljujemo z napadi. To so tudi storili, a se mreži do konca tretjine nista več zatresli.

V zadnjo tretjino so Ljubljančani krenili podobno kot v drugo – odločeno. Sledile so nevarne akcije in nato v 42.minuti gol za novo izenačenje. V napadalni tretjini je Luka Ulamec lepo podal do Nika Grahuta, ki je z višine bulija sprožil močan strel proti vratom gostov. Pred golom je plošček zadel gostujočega branilca in se odbil v vrata tokrat nemočnega, a sicer danes odličnega vratarja Kristjana Šenka.

2016-11-17-18-30-29

Novo izenačenje je dalo Ljubljančanom nov zagon in pritisk na vrata gostov se je samo še stopnjeval. V zadnji tretjini je zgovoren podatek o razmerju strelov: 20:8 v korist domačih. Ampak strelci niso bili dovolj razpoloženi in rezultat je ostal nespremenjen do konca rednega dela.

Sledil je podaljšek. Kot smo že navajeni, smo v podaljšku videli hitro igro 3 na 3, ki je prinesla dodatne priložnosti na obeh straneh. A oba vratarja sta bila še vedno dovolj skoncentrirana, da sta vse strele tudi obranila.

Sledili so kazenski streli. Prvi letošnji za ekipo Olimpije. Najprej so bili na vrsti gostje. Začel je Krištof Potočnik. Počasi je zadrsal v kazenski strel in z odličnim strelom v sam levi zgornji kot vratarja poskrbel za vodstvo gostov. Sledil je poizkus domačih. Zanesljiv je bil Matjaž Šubic. Naslednji na vrsti je bil igralec Triglava Jaša Jenko. Tudi on je bil zanesljiv. Prvi, ki je zgrešil priložnost je bil na strani Olimpije Luka Ulamec. Zaključni plošček je tako imel na palici Matevž Ban, a vratar domačih Tilen Spreitzer je bil tokrat na mestu in kazenski streli so se nadaljevali. Zadnji pri Ljubljančanih je bil na vrsti Mark Sever, a žal njegov poizkus ni bil zadosti dober za odličnega vratarja gostov Kristjana Šenka in igralci gostov so se lahko veselili nove zmage.

Igra, ki so jo prikazali igralci obeh ekip je bila zares odlična. Vsekakor je trener domačih Andrej Brodnik lahko zadovoljen s prikazanim in z igro v zadnjih dveh tekmah lahko z optimizmom načrtuje nadaljnji lov za ekipami, ki so Ljubljančanom na lestvici že kar malce pobegnile. Vendar ostaja grenak priokus, da bi danes domači vseeno lahko proti odličnim in favoriziranim gostom iztržili bistveno več. Strelci niso bili dovolj razpoloženi, na drugi strani pa je na trenutke obrambne igralce preveč potegnil napad in gostje so se prevečkrat znašli v nevarnem protinapadu, da bi lahko Ljubljančani zanesljivo tekmo pripeljali k pozitivnemu koncu že v rednem delu igre. Naj omenimo še eno zanimivost. Čeprav so bile del problema v začetku sezone tudi nepotrebne izključitve, ki so se kar nizale na posameznih tekmah, je tokrat ekipa odigrala tekmo brez ene same kazenske minute.

2016-11-17-18-36-31

Za konec še zapišimo, da je bila to tudi prva tekma v letošnji sezoni, ki je bila na voljo tudi v neposrednem TV prenosu na Internet omrežju. V nadaljevanju sezone načrtujemo organizacijo prenosov tudi na nekaterih drugih tekmah. Celoten posnetek tekme, si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Prvenstvo je že skoraj na polovici in v naslednjih dneh se tekme nadaljujejo z nezmanjšanim tempom. Naslednja postaja za Ljubljančane je Zagreb, kjer se bodo v četrtek 24.11.  pomerili proti Medveščaku. Zagrebčani so stari znanec Olimpije. Glede na to, da z njimi vedno igramo dobro in da imajo v letošnji sezoni igralci Zagreba kar nekaj problemov v igri, se lahko ekipa z Andrejem Brodnikom na čelu nadeja dobre priložnost za “maščevanje” poraza v končnici lanskoletne sezone.

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko in podatke o tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top