skip to Main Content
Odlična polfinalna tekma mlajših dečkov se ni končala po željah naše ekipe

V torek 19. marca je bila na sporedu povratna polfinalna tekma državnega prvenstva selekcij mlajših dečkov. V Tivoli je pripotovala ekipa HD Hidria Jesenice. Gostje so v Ljubljano prišli s prednostjo domače zmage. Pred dnevi so na Jesenicah slavili z rezultatom 4:2.

Že takrat smo poročali, da sta ekipi tekmo jemali tudi kot nekakšen finale pred finalom. V drugem polfinalnem obračunu se namreč za finalno vstopnico potegujeta Triglav in KAC. Izkazalo se je sicer, da je tudi ta dvoboj izenačen in vse kot prej odločen. A vsaj na papirju je KAC veljal za relativno izrazitega favorita, kar pomeni, da bi lahko zmagovalec dvoboja Jesenice – Olimpija hkrati postal tudi državni prvak za letošnjo sezono.

Ekipi sta se vložka povsem zavedali in naboj pred tekmo je bil pravi prvenstveni. Tekmo so pospremili tudi starši in številni privrženci mladih hokejistov obeh ekip in zaradi njih je bilo vzdušje v dvorani še toliko bolj zanimivo in prisrčno. Bravo navijači!

Začetek tekme je bil za obe ekipi zelo izenačen. Vsaka ekipa si je v uvodnih minutah pripravila nekaj lepih priložnosti. Po uvodnih razburljivih minutah, se je nato igra sicer malce umirila, a še vedno je bila zelo zanimiva in izenačena. Tudi občasnih priložnosti na eni ali drugi strani ni manjkalo.  In ko je že izgledalo, da se bo prva tretjina končala podobno kot pred dnevi na Jesenicah (z rezultatom 0:0), so gostje vseeno uspeli izkoristiti eno izmed svojih priložnosti. Zadrsali so v protinapad. Prvi nalet so naši branilci še uspeli zaustaviti, a plošček je se nato vrnil na palice Jeseniških napadalcev in nekaj več kot minuto pred koncem tretjine so gostje povedli z 1:0. To je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugo tretjino so nato bolje vstopili naši igralci. V uvodnih minutah so si priigrali kar nekaj lepih priložnosti. Na žalost pa jih niso izkoristili in gostje so to znali kaznovati. V 4. minuti nadaljevanja so dosegli svoj drugi zadetek in povedli z 2:0. Zadetek gostov je nalete igralcev Olimpije ustavil in pobudo so prevzeli gostje. Sledilo je nekaj priložnosti in v 9. minuti so gostujoči napadalci izvedli nov nevarni protinapad v katerem so dosegli nov zadetek. Vodstvo gostov je bilo tako že zelo visoko 3:0. Igralci gostov so bili v naletu in tri minute kasneje je sledil nov zadetek. 6 minut pred koncem druge tretjine so gostje vodili že s 4:0 in izgledalo je, kot da je tekma počasi že odločena.

V tem trenutku je trener domače ekipe vzel minuto odmora, kar je naše igralce umirilo. S tem so bili naleti gostov uspešno ustavljeni in na prehodu v zadnjo tretjino je bila vsaj igra več ali manj enakovredna. Zmaji so torej v zadnjo tretjino vstopili s 4 zadetki zaostanka. A tekma še ni bila odločena. V uvodnih minutah so morali zmaji sicer še “oddelati” kazen igralca manj, ki so si jo prislužili ob koncu druge tretjine, a ko je bila ekipa v polni postavi, so naši igralci napadli. Prvi zadetek je padel že ob koncu 3. minute zadnje tretjine. Zmaji so znižali na 4:1. Že takoj v nadaljevanju pa so ponovno pritisnili na gostujoča vrata in v 4. minuti zadnje tretjine je bil izid znižan že na 4:2. Povsem jasno je bilo, da tekma še zdaleč ni odločena. Naši igralci so začutili svojo priložnosti in napadi na vrata gostov so se nadaljevali. Nov zadetek je padel še pred koncem 6. minute in skoraj 13 in pol minut pred koncem rednega dela je bilo vodstvo gostov zmanjšano na 4:3.

V tej točki je minuto odmora vzel gostujoči trener, kar je goste malce umirilo in nalet naše ekipe se je nekako ustavil. A igra je bila še naprej zanimiva in napadalna. Časa za izenačenje je bilo še dovolj. Sledile so posamezne priložnosti, a tudi ura je neusmiljeno odštevala sekunde in navijače domačih fantov je počasi pričenjalo skrbeti. A nato so nekaj več kot 3 minute zmaji ponovno udarili. Sledil je napad in izenačenje na 4:4. Igralci Olimpije so se vrnili »iz brezna« in kljub visokem vodstvu v drugi tretjini je bila tekma na koncu rednega dela povsem izenačena. Zmaji so bili še vedno v nekakšen naletu in v predzadnji minuti tekme smo videli novo lepo priložnost. A tokrat zadetka ni bilo. Redni del tekme se je končal z izenačenim rezultatom in sledil je podaljšek.

V podaljšku smo v igri 3-na-3 seveda videli odprto igro s kar nekaj priložnostmi. Prvi so si že takoj priigrali igralci Olimpije, a v nadaljevanju so bili malce bolj nevarni gostje. Nato pa je nekaj več kot dve minuti pred koncem podaljška prišlo do odločitve. Gostje so napadali. Našim branilcem ploščka ni uspelo izbiti iz tretjine. Do njega je prišel gostujoči napadalec, ki je zadrsal na desno stran in z natančnim strelom premagal našega vratarja.

Tekme je bilo konec, gostje pa so se veselili uvrstitve v finale. Sicer si lahko povzetke tekme ogleadte tudi v spodnjem video prispevku.

 

Ekipa Jesenic se je tako uvrstila v finale, Olimpiji pa preostane boj v malem finalu. Vendar s tem naslov državnega prvaka za ekipo Jesenic še ni zagotovljen. V drugem polfinalnem obračunu so namreč igralci Triglava v drugi tekmi premagali KAC in s tem odločitev o končnem zmagovalcu tega dvoboja preložili na soboto. Če bodo zmagali, potem bo o državnem prvaku odločal finalni dvoboj med Triglavom in Jesenicami (Olimpija pa bo avtomatično zasedla 3. mesto). Če pa bodo na koncu vseeno zmagali Celovčani, pa bodo Jeseničani avtomatično postali tudi državni prvaki, dvoboj malega finala med Triglavom in Olimpijo pa bo odločal o tem, kdo bo v državnem prvenstvu zasedel 2. in kdo 3. mesto.

Kakorkoli že, čestitke mladim borcem obeh ekip današnje tekme. Čestitke tudi ekipi Jesenic, ki se je zasluženo uvrstila v finale, mladi zmaji pa seveda že napovedujejo “revanšo” v naslednji sezoni. In prav je tako.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top