skip to Main Content
Odličen krstni nastop zmajev v ligi prvakov

Čeprav so zaključili s tesnim porazom, so naši fantje v krstnem nastopu v Champions Hockey League dokazali, da se lahko kosajo prav z vsakim hokejskim moštvom, tudi z 11-kratnim finskim prvakom. Ne pozabimo, da so Finci res hokejski narod, aktualni svetovni in olimpijski prvaki.

Zmaji so na Finsko odpotovali že v četrtek in se malce aklimatizirali na severu Evrope, opravili trening v Gatorade centru, 2. septembra pa odigrali zgodovinsko prvo tekmo slovenske ekipe v ligi prvakov. Finski podprvaki so bili sicer boljši tekmec, a so se varovanci Mitje Šivica odlično zoperstavili Fincem, celo povedli v drugi tretjini, zatem prejeli tri zadetke, na koncu pa imeli do zaključne sirene možnosti za izenačenje.

Prva tretjina se je končala brez zadetkov, zmaji pa so lepo zaustavljali domače moštvo. V drugi tretjini so prvi zadeli zmaji. Ko je bil na ledu četrti napad, je po posredovanju Žige Mehleta streljal Jaka Šturm, odbiti plošček pa je za zgodovinski prvi zadetek v ligi prvakov za mrežo vratarja Lassija Lehtinena v 32. minuti pospravil Jaka Sodja. A zmaji so vodili le 16 sekund, Finci pa so takoj odgovorili s silovitim pritiskom in na koncu 2. tretjine je bil rezultat 3:1. V zadnjem delu igre so zmaji znižali zaostanek z golom Aljoše Crnovića v 43. minuti.

Ljubljančani so imeli ob koncu druge in začetku tretje tretjine igralca več na ledu, pri tem posebej nevarni niso bili, zato pa so prišli do znižanja zaostanka v 43. minuti, ko je od daleč natančno zadel Aljoša Crnović. V nadaljevanju so imeli naši fantje kar nekaj možnosti za izenačenje, trener Mitja Šivic je na koncu zamenjal Usa za šestega igralca na ledu, za izenačenje je malo zmanjkalo.

“Igrali smo proti zelo močni ekipi, drsalno, individualno in v duelih. Dobro smo se pripravili na to, vedeli smo, kaj moramo delati, če hočemo iskati uspeh. Škoda. Nekaj časa smo tudi trpeli, kar smo tudi pričakovali, na koncu koncev pa smo bili en strel oddaljeni od točke,« je takoj po tekmi povedal trener Mitja Šivic. »Čeprav se nam na koncu ni izšlo, smo lahko zadovoljni. Če bomo obdržali to željo, nepopustljivost in voljo, lahko v ligi osvojimo kakšno točko, kar je naš cilj. Pričakujem, da bomo iz tekme v tekmo boljši, da bomo vsako tekmo bolj pripravljeni na moč in hitrost, ki jo kažejo ekipe v ligi prvakov.«

Jaka Sodja, strelec prvega gola za Olimpijo v ligi prvakov, je bil po tekmi seveda navdušen. Po tekmi je strnil nekaj občutkov in povedal, da se je prvo tretjino videlo, »da smo na petah. Pričakovali smo hitro ekipo, veliko igre na telo, a na koncu mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Zmanjkal nam je zadetek, a igrali smo odlično. Pokazali smo naš velik karakter, na koncu imeli več priložnosti za izenačenje, a jih na žalost nismo izkoristili. Škoda, da nismo iztržili podaljška.«

»Tekma je bila kar težka, rezultatsko smo lahko zadovoljni. Finci so odlična ekipa in zelo dobro smo se upirali. Na koncu pa nam je čisto malo zmanjkalo, da bi iztržili točko,« je povedal vratar Žan Us.

V nedeljo naši fantje gostujejo pri Grizzlyz Wolfsburg. Tekma bo v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2 in Šport TV.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top