skip to Main Content
Odigrani dve pripravljalni tekmi Članske ekipe

V letošnji sezoni Članska ekipa prevzema mesto članske Ljubljanske ekipe. Zmaji bodo nastopili v treh tekmovanjih:

  • AHL tekmovanje
  • Državno prvenstvo
  • Pokalno tekmovanje

V okviru priprav, so Zmaji v avgustu odigrali dve pripravljalni tekmi. Obakrat so se odpravili na Madžarsko.

Prvič so se 15.8 odpravili na gostovanju k ekipi Dunaújvárosi Acélbikák. Gre za ekipo, ki je v lanski sezoni zasedla 6.mesto v razširjeni Madžarski Erste Bank ligi (v končnici so nato v četrtfinalu izpadli proti ekipi Ujpesti TE).

Tekma je bila skozi celoten potek dokaj izenačena.

Prvi so v 10.minuti povedli Zmaji. Strelec je bil Nik Petek (podajalec Andrej Hebar). To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V nadaljevanju so bolje začeli domačini, ki so z dvema hitrima zadetkoma v 24.minuti že prešli v vodstvo z 2:1. Tekma se je nadaljevala v izenačenem dvoboju in trajalo je vse do 48.minute, da smo videli nov zadetek. Domačini so povedli s 3:1. Do konca se Zmaji niso predali in v 57.minuti izid znižali na 3:2. Strelec je bil Luka Zorko, podajalca pa Črt Snoj in Matic Kralj. Na koncu so Ljubljančani pritisnili na vrata domačih še z dodatnim igralcem v polju, a rezultat je ostal nespremenjen.

 

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi (avtor fotografij: Dunaujvarosi Acelbikak Facebook profil)

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Nato pa so se Zmaji v petek 1.9 odpravili še v Budimpešto k ekipi Ujpesti TE – polfinalistu končnice lanske sezone razširjene Madžarske Erste Bank lige.

Tokrat so v tekmo bolje vstopili domačini, ki so v 8.minuti povedli z 1:0. Zmaji so sicer v 14.minuti z zadetkom Andreja Hebarja (podajalec Matic Kralj) izid izenačili, a do konca tretjine so domačini ponovno zadeli in na prvi odmor sta ekipi odšli z vodstvom domačih 2:1.

Druga tretjina je pripadla Ljubljančanom. Najprej je za izenačenje že v 21.minuti ponovno zadel Andrej Hebar (tokrat podajalec Andraž Zibelnik). Nato pa smo do konca tretjine videli še dva zadetka v domači mreži. Obakrat je zadel Aljaž Uduč. V 26.minuti je bil podajalec Uroš Batič, v 29.minuti pa Luka Zorko.

V zadnji tretjini so domačini napadli. Ljubljančani so zdržali pritisk vse do 48,minute, ko se je tekma preobrnila. Domačini so z dvema hitrima zadetkoma izid izenačili. V nadaljevanju pa so v 55.minuti še dodatno izkoristili psihološko prednost za prevzem vodstva. Ljubljančani so do konca tekme napadli, proti koncu celo z dodatnim igralcem v polju, kar pa so v zadnjih sekundah tekme domačini izkoristili za zadetek v prazno mrežo in postavitev končnega rezultata 6:4.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi (avtor fotografij: Utehoki UTE Jégkorong Szakosztály Facebook profil )

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Pripravljalne tekme so tako za Člansko ekipo končane. V naslednjem tednu jih čaka že takoj prvi pravi preizkus in sicer Pokalno tekmovanje, ki se bo od četrtka 7.9 do nedelje 10.9 odvilo v Celju. Takoj za tem pa v sredo 13.septembra že pričakujemo prvo prvenstveno tekmo v tekmovanju AHL. V Tivoli v goste prihaja ekipa Rittner Buam, lanskoletni zmagovalec AHL tekmovanja.

Vabljeni v Tivoli!

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top