skip to Main Content
Od selekcij mlajših dečkov je bila tokrat na ledu le ekipa B

Sobota 15. december je prinesla okrnjen program v tekmovanju za državno prvenstvo mlajših dečkov (U-12).

Od ekip Olimpije je bila na ledu le ekipa B. Ekipa A bi morala doma gostiti ekipo HDD Bled, a je tekma prestavljena na začetek januarja. Ekipa B se je odpravila v Zagreb na gostovanje k ekipi KHL Mladost. V pretekli sezoni je to srečanje veljalo za enega izmed derbijev prvenstva. Zagrebčani so bili odlični in šele v finalu končnice so klonili proti takratnim zmagovalcem – ekipi HK Slavija Junior.

A ob letošnji menjavi generacije temu ni več tako in ekipa Mladosti prave ekipe zaenkrat nima. V letošnji sezoni so na 11-tih tekmah zabeležili 11 porazov in več ali manj so bili vsi ti porazi dokaj prepričljivi. Med temi 11 tekmami je bilo na začetku prvenstva tudi srečanje med današnjima nasprotnikoma. Takrat so bili v Tivoliju boljši Ljubljančani z rezultatom 14:1.

Zaradi Zmajčkovega turnirja, ki je potekal v Ljubljani, je ekipa odšla na pot malce okrnjena (igralci letnikov 2009 niso nastopili), a vseeno je bilo za pričakovati, da težjega dela Ljubljančani ne bodo imeli. In res je bilo tako.

Že takoj v začetku tekme so si zmaji praktično zagotovili zmago. V 5. minuti je vodstvo znašalo že 4:0 in tekom tekme je vodstvo samo še naraščalo. Rezultat se je na koncu ustavil pri 18:0.

Odigrane so bila še 3 druga srečanja. Celje je z 11:2 premagal Maribor. Na derbiju kroga so bili Jeseničani kar s 7:2 boljši od Triglava. Zanimivo pa je bilo tudi v Zalogu, kjer je ekipa KHL Zagreb slavila proti Slaviji s 5:3.

S polnim programom za ekipi Olimpije se bodo srečanja nadaljevala naslednjo soboto. Tokrat se v Zagreb k ekipi KHL Mladost odpravlja ekipa A, ekipa B pa doma gosti Maribor. Še prej pa bo v četrtek ekipa B odigrala tekmo v Zalogu (ta tekma bi sicer morala biti odigrana 29. decembra).

 

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top