skip to Main Content
Obvestilo igralcem ekipe U-17 z nedelje 10.oktobra

Igralce, ki so nastopali na tekmi selekcije U-17 v nedeljo 10. oktobra na Jesenicah obveščamo, da je bil v moštvu Jesenic v času tekme igralec, ki je bil naknadno ugotovljen kot pozitiven na Covid-19.

Treningi in ostale aktivnosti za naše igralce se do nadaljnjega odvijajo tako kot do sedaj. Igralcem pa posredujemo dokument NIJZ z dodatnimi priporočili. Dokument je dosegljiv na tej povezavi.

Pojasnilo NIJZ glede nadaljnjih aktivnosti je naslednje: “V vseh primerih, ki smo jih obravnavali povezanih s hokejem (treningi, tekme), je ozko grlo predstavljala garderoba, kjer se tekmovalci zadržujejo dlje časa in debatirajo o tem, kako bo tekla igra. Žal v garderobah nihče ne nosi mask, prostori so majhni, po pripovedovanjih okuženih. Možnost prenosa okužbe je pri že kužnih osebah v takšnih situacijah zelo visoka. Žal karanten ne predlagamo več za takšne situacije.”.

Prav tako so na NIJZ ponovno opozorili na priporočila za športnike, ki se nahajajo na https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top