skip to Main Content
Objavljen je razpored končnice DP U-14

Ta vikend so selekcije U-14 odigrale zadnjo kolo rednega dela prvenstva. Tako smo dobili dokončen vrstni red rednega dela, ki določa pare v končnici.

Ekipi Crvene Zvezde ni uspelo odigrati vseh tekem rednega dela, tako da je ekipa izstopila iz tekmovanja in že odigrane tekme s to ekipo se v končnem razporedu ne upoštevajo. Sicer sta še vedno na razporedu dve neodigrani tekmi drugih ekip (HK Celje – EC VSVm ter EC KAC – Team Zagreb), a ti na končni vrstni red razporeda v končnici ne vplivajo (v končnici nastopajo le slovenske ekipe).

Končni vrstni red rednega dela je torej naslednji (brez dveh neodigranih tekem, ki bodo predvidoma odigrane v naslednjih dneh)

Razpored končnice je objavljen na tej povezavi. Na tej povezavi bomo tudi redno spremljali vse tekme končnice.

Potek končnice je naslednji: 8 slovenskih ekip je glede na razpored v rednem delu prvenstva razporejenih v 4 četrtfinalne pare. Zmagovalci teh parov se uvrstijo v polfinale. Zmagovalca polfinala se pomerita za državnega prvaka, poraženca pa za končno 3.mesto v državnem prvenstvu. Na drugi strani se med seboj pomerijo tudi poraženci četrtfinalnih parov. Zmagovalca teh t.i. mini polfinalov se pomerita za končno 5.mesto v državnem prvenstvu, poraženca pa za končno 7.mesto v državnem prvenstvu. Vsi navedeni pari se med seboj pomerijo na dve dobljeni tekmi. Vse ekipe torej, ne glede na uvrstitev, v končnici odigrajo najmanj 6 tekem oz. največ 9. tekem.

Ekipa HK Olimpije se v četrtfinalu pomeri s 5.uvrščeno slovensko ekipo HK Slavijo Junior. Zaradi boljšega rezultata v rednem delu, se prva tekma 5.februarja odigra v Tivoliju, kjer bo potekala tudi morebitna 3.tekma tega četrtfinalnega obračuna.

Četrtfinalni pari so torej:

HD Mladi Jesenice – HK Celje

HK MK Bled A – HK Triglav

HK Olimpija – HK Slavija Junior

HDK Maribor – HK MK Bled B

Spremljajte dogajanja v končnici na tej povezavi in navijajte za naše Zmaje!

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top