skip to Main Content
O prvaku bo odločala sedma tekma

Našim hokejistom je uspelo, kar so dolgo čakali. V domačem Tivoliju so premagali ekipo Pustertala s 6:2 in izid v zmagah izenačili na 3:3. O prvaku bo odločala sedma tekma, ki bo v nedeljo v Brunicu.

Foto: Eva Brili Grebenar

Čeprav se je v ponedeljek iz Ljubljane v Brunico HC Pustertal vračal že z dvema zmagama prednosti, je danes stanje izenačeno. Naši hokejisti so bili od Južnotirolcev boljši v Brunicu in v Ljubljani.

V Tivoliju se je zbralo okoli 3500 ljubiteljev hokeja, vzdušje je bilo izjemno. Prav gotovo so k temu pripomogle tudi predstave fantov na ledu, ki so tokrat doma igrali v belih dresih. Ti so jim doslej prinesli več sreče.

Domači so začeli udarno in že v prvi minuti z golom Janeza Orehka povedli. Nekaj napak je botrovalo, da so gostje izenačili, a je Žiga Pešut zeleno-bele popeljal v vodstvo. Tega pa tokrat domači niso spustili iz rok do konca tekme.

Druga tretjina je bila za zmaje ponovno sanjska. Najprej je v krasnem protinapadu zadel Miha Zajc, takoj zatem pa še Anej Kujavec. Sledil je še gol Aleša Mušiča ob igralcu več za zanesljivo vodstvo. Do konca druge tretjine so gostje zadeli še enkrat, a tokrat je zmajem uspelo zadržati vodstvo.

Foto: Eva Brili Grebenar

V zadnji tretjini so gostje pritisnili na gol Žana Usa, a ga niso uspeli več premagati. V polno je zadel še Aleš Mušič in zadel za končnih 6:2.

Današnja zmaga je bila zelo suverena, a lahko bi se tudi drugače obrnilo. Kar smo začeli v Pustertalu na zadnji tekmi, smo le nadaljevali in tako gremo tudi na sedmo tekmo. Stopili smo skupaj kot ekipa, točno vemo, kaj hočemo in po to gremo,” je po tekmi povedal Kristjan Čepon.

Vedeli smo, da bomo morali igrati 60 minut ali še kaj več, a nismo popuščali in odigrali tekmo do konca. Cel finale igramo dobro, če potegnemo črto smo boljša ekipa in lahko se nadejamo tudi dobrega spopada v nedeljo. Gremo po naslov. Ekipa je samozavestna in ve, kaj dela. Upam, da bomo prikazali dobro igro in da nagrada sledi. Naredili bomo vse,” je povedal trene Jure Vnuk. “Navdušen sem bil nad igralci, nad vzdušjem v Tivoliju, za take tekme živimo.”

O prvaku AHL bo odločala sedma tekma, ki bo v nedeljo, 21. aprila, ob 20.00 v Brunicu.

 

Video povzetke tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top