skip to Main Content
O napredovanju v polfinale bo odločala sedma tekma

Naši hokejisti SŽ Olimpije so v šesti tekmi četrtfinala lige ICE po podaljšku premagali ekipo Beljaka s 3:2 (2:0, 0:1, 0:1; 1:0) in izid v zmagah izenačili na 3:3. odločilna tekma bo v torek v Beljaku.

Po tem ko so zmaji v zmagah zaostajali že s 3:1 so v petek zmagali v Beljaku in potem še v nedeljo v Hali Tivoli po pravi drami, ko je o zmagovalcu odločal podaljšek. Zmaji so v nedeljo popoldne začeli odlično, po prvi tretjini, v kateri so prevladovali, so bili udi zelo učinkoviti in so povedli z goloma Roka Kapla in Tadeja Čimžarja.

V drugi tretjini so gostje vse bolj pritiskali in zatresli mrežo vratarja Žana Usa, v zadnji tretjini pa so Beljačani izenačili in prvič v četrtfinalni seriji smo spremljali podaljšek. Zmaji so spet zaigrali bolje kot v zadnji tretjini in si ustvarili nekaj lepih priložnosti, na drugi strani pa je odlično posredoval tudi Žan Us ob napadih gostov. V 79. minuti se je Aljoša Crnovič odločil za strel od daleč, ki ga je Blaž Tomaževič preusmeril v mrežo gostov. Sodniki sprva gola niso priznali zaradi visoke palice, a so po ogledu posnetka odločili, da je gol veljaven, izid je bil tako 3:2.

“Izenačujoči gol nas je malo zbudil. Po vodstvu smo se malo pomaknili nazaj, začeli braniti vodstvo, kar je nekaj povsem normalnega. Po izenačenju, ko so srečno zadeli za 2:2, pa smo spet začeli igrati svojo igro, napadalno in na koncu je bilo to poplačano. Garali smo in zasluženo zmagali. V končnici zmaguje obramba. Vedeli smo, da bo slej ko prej prišla tekma z manj zadetki. Obe ekipi sta bili disciplinirani predvsem v obrambi, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Na koncu je bila sreča na naši strani zaslužena. Veselimo se te zmage, a slavje ne sme biti predolgo, saj nas v torek čaka velika tekma,” je po tekmi povedal strelec zmagovitega gola Blaž Tomaževič.

O napredovanju v polfinale bo tako odločala sedma tekma v torek v Beljaku.

Pred odhodom v Beljak je Mitja Šivic povedal: »Pred nami je tekma številka sedem. Če pomislimo, kje smo bili še nekaj dni nazaj, to absolutno kaže na karakter fantov, na samozavest, da verjamemo, da lahko obrnemo do konca. Sedma tekma nas čaka v njihovi dvorani, kjer je zelo bučno in na to moramo biti pripravljeni. Pomembno je, da smo pravi na vsakemu dvoboju, da smo lačni, da zmagujemo pake, da smo čim bolj disciplinirani. In da verjamemo, da moramo biti pravi. Fantje imajo že toliko izkušenj z letošnje sezone, da se bodo znali pripraviti. To je tisti moment, ko pride do sedme tekme, ki jo moraš uživati in živeti z njo v tistem momentu.«

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top