skip to Main Content
Novi glavni trener je Gregor Polončič

Na današnji novinarski konferenci smo združili moči z našimi večnimi tekmeci – HDD SIJ Acroni Jesenice – in Hokejsko zvezo Slovenije ter skupaj strnili nekaj spominom o derbiji. In seveda misli pred sobotnim praznikom hokeja.

Verjetno prvič smo skupaj sedli pred sedmo silo predstavniki obeh klubov, a število 500 je zagotovo primeren razlog za to. Pred samim večnim derbijem, ob 16.00, bo tudi tekma hokejskih legend, derbi sledi ob 17.30.

Številka 500 je res izjemna številka, tako v domačem kot mednarodnem smislu. Vesel sem, da imamo ta privilegij in jubilejni derbi organiziramo v našem Tivoliju. Dosegli smo 3.608 zadetkov na vseh teh tekmah, kar je sedem golov v povprečju v 65 letih. To je zagotovilo, da bo tudi ta derbi izjemno razburljiv. Ekipi sta dali res ogromno slovenskemu hokeju, dali sta ogromno reprezentantov in seveda ustvarili rivalstvo, ki presega slovenske okvirje,” je povedal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

Dodal pa je, da derbiji seveda niso edini dogodek v slovenskem hokeju, ampak potrebujemo tudi več močnih klubov. “Vsi skupaj se moramo truditi, da bomo zgradili več močnih središč v Sloveniji, da bomo vlagali v hokejsko infrastrukturo in gradili novo rivalstvo. To je nujno potrebno,” je se dodal predsednik kluba, ki se veseli, da bo do prenove prišlo tudi v Tivoliju.

Gregor Polončič na čelo ekipe

Do konca sezone bo vodenje naše kot glavni trener prevzel Gregor Polončič, ki ima polno zaupanje kluba za vodenje. “Je prava oseba za vodenje ekipe, je človek z veliko energije, ima veliko emocij, je izjemno analitičen, odličen poznavalec hokeja, izkazal je vodstvene sposobnosti in – kar je najpomembnejše – ima veliko motivacije za uspeh. S svojim pozitivnim zagonom bo dal naši ekipi dodatnega zagona,” je imenovanje “Polonce” za glavnega trenerja komentiral predsednik kluba Miha Butara.

Polončičev prvi derbi v vlogi trenerja bo jubilejni 500. ”Mislim, da je to velika čast, da imaš kot otrok Olimpije priložnost voditi ekipo na 500. derbiju, vse bomo naredili, da izenačimo v zmagah. Je pa to tudi pokazatelj, kako izenačeni so bili ti dvoboji med Olimpijo in Jesenicami skozi zgodovino.

Kot igralec je igral derbije tako v dresu Olimpije kot Jesenic. Spominja se, da so bile te tekme vedno polne emocij, posebnega draža, da dan pred tekmo razmišljaš o tem, da težko spiš. ”Tekme, ki si jih čustveno zmagal, čeprav zgubil, so lepi spomini za celo življenje.”

In kako se bo ekipa pripravila na veliki derbi? ”Tudi če je nek velik pomp okoli nečesa, je to še vedno le tekma, ki jo je treba zmagati. Držati se je treba stvari in dogovorov, sistema, delati vse v dobro ekipe in biti seveda dodatno motiviran, saj igraš proti večnim rivalom. Posebne taktike ne bo. Kot trener moram ohraniti mirno kri in tekmo pripeljat do konca.”

Kapetan Aleš Mušič je povedal, da so z mislimi zaenkrat še pri naslednji tekmi – gostovanju pri nasprotniku iz finala Pustertalu. ”Ritem je res naporen, saj na dva dni igramo tekme. se malo pogovarjamo, saj gre za odmeven dogodek, za 500. derbi, kar je res izjemno. A gremo korak za korakom, najprej Pustertal, v soboto pa derbi. Želim si, da bo dvorana ponovno nabito polna, lani je bilo tako, in da bomo gledalcem vrnil to, po kar so prišli – dober hokej.

 ******

Pozor:

Priporočamo nakup kart v predprodaji na spletni strani www.hkolimpija.si ali prodajnih mestih Moje karte. Vstopnica namreč zagotavlja brezplačen prevoz do prizorišča in nazaj 3 ure pred in po tekmi. Ne pozabimo, da je število parkirnih mesti v Tivoliju omejeno in da je maratonski konec tedna.

 

Zapisala: P.P.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top