skip to Main Content
Novi dve tekmi v EBYSL tekmovanju za ekipo Slavije Junior – tudi s sodelovanjem Zmajev

Pred dnevi smo že poročali o tem, da se v EBYSL tekmovanju, kjer Olimpija svojega predstavnika nima – vendar posamezni Zmaji sodelujejo v ekipi Slavije Junior, tekme nadaljujejo z drugim delom rednega dela.

Odigrani sta bili novi dve tekmi.

V četrtek 8.februarja so Založani odpotovali na Dunaj. Pridružili so se jim naslednji zmaji

  • Patrik Tišlar
  • Luka Zorko
  • Luka Ulamec

  

Založani so sicer od 6.minute naprej zaostajali z 1:0, a so nato še v prvi tretjini izid izenačili. V 23.minuti so nato prešli v vodstvo z 2:1. Založani so bili vseskozi boljši nasprotnik in so domače hokejiste na celotni tekmi “nastreljali” s 50 streli na domača vrata (domači so na vrata Založanov sprožili 25 strelov), a so jim rezultatsko gledano Dunajčani skozi celotno tekmo “dihali za vratom”. Tekmo je 21 sekund pred koncem dokončno odločil Patrik Tišlar, ko je zadel po podaji Luke Ulamca. 3:1 je bil končni rezultat v korist ekipe Slavije Junior.

V nedeljo 11.februarja, pa so se Založani odpravili še v Gradec. V Gradec so se odpravili le z 11 igralci in dvema vratarjema. Med njimi je bil tudi Luka Zorko. Vseeno so Založani prevladovali skozi celotno tekmo. Že v prvi tretjini so povedli s 3:0, potem ko so domače hokejiste v tem delu nastreljali z 11 streli na domača vrata (domači so sprožili le 4 strele na vrata Slavije). V tem delu je Luka Zorko dosegel svojo prvo točko na tekmi s podajo pri prvem zadetku. V nadaljevanju premoč Slavije sicer ni bila tako očitna, kar pa se ni poznalo na rezultatu. Druga tretjina se je končala z rezultatom 6:1 v korist gostov. V zadnji tretjini pa so Založani še dvakrat zadeli. Prvi zadetek je dosegel Luka Zorko, pri drugem pa je bil podajalec. Na koncu so še enkrat zadeli domačini in tekma se je končala z rezultatom 8:2 v korist Slavije.

S temi rezultati so se Založani praktično že zagotovili 2.mesto v svoji kvalifikacijski skupini. To žal ne bo dovolj za končnico, bo pa zelo verjetno dovolj za skupno 9.mesto v tekmovanju, kar je vsekakor dober uspeh.

Pri tem poudarimo, da za Slavijo uspešno nastopajo tudi nekateri drugi igralci, ki so še do prejšnje sezone nosili Zmajev dres. To sta na primer Jan Pušenjak in Lovro Lapornik.

Do konca tekmovanja ima ekipa Slavije še dve tekmi. 22.februarja se doma pomerijo z vodilno ekipo v svoji skupini Vasas CB, 25.februarja pa gostijo še pri ekipi iz Innsbrucka.

 

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top