skip to Main Content
Nove tri točke za naše dečke

V ponedeljek 14. novembra je bila na sporedu zaostala tekma selekcije u-15. V resnici bi morali mladi zmaji s to tekmo otvoriti letošnjo sezono, a je bila takrat tekma, zaradi bolezni, prestavljena na kasnejši termin.

Kakorkoli že, ekipa Celja je v Tivoli prispela s 3 zmagami in 3 porazi v bilanci letošnjih tekem, tako da so se naši zmaji zavedali, da tekma nujno ne bo lahka. Tekmo so sicer naši dečki pričeli odlično. Po uvodnih minutah “otipavanja”, so naši povedli v 7. minuti srečanja. Zadel je Žiga Kuhar. Žiga je nato kmalu dosegel še drugi zadetek, v 11. minuti pa je zadel še Filip Hrovat Žagar in z vodstvom 3:0 je kazalo, da bo tekma vseeno lažja, kot smo si predstavljali. A tekma je bila še dolga in tudi tokrat se je pokazalo, da se lahko marsikdaj hitro obrne v drugo smer.

Po vodstvu naših 3:0 so gostje vzpostavili ravnotežje in tudi oni so postajali nevarni za naša vrata. Kmalu je tako sledil prvi zadetek gostov. Vseeno pa so naši v prvi tretjini ohranili dokaj lepo prednost 3:1.

A gostje so svoj nalet in pobudo prenesli tudi v drugi del. Že v prvi minuti nadaljevanja so znižali na 3:2. Tu je naša igra malce zastala. Gostje so dokončno prevzeli pobudo in naše vodstvo ni več dolgo trajalo. v 26. minuti je bil izid izenačen, v 30. minuti pa so gostje prvič na tekmi celo povedli. Do konca tekme je bilo še kar nekaj časa, a v tistem trenutku so bili gostje boljši nasprotnik. Čez nekaj minut je nato sledila še izključitev na naši strani in gostje so dobili še prednost igralca več na ledu. Tu pa so se naši dobro znašli. Aktivno so se branili in tako so sredi kazni uspeli gostom odvzeti plošček v njihovi tretjini. Ta je prišel do Jureta Železna, ki je z natančnim strelom premagal vratarja in izid izenačil na 4:4. Ta zadetek je naše prebudil. Ponovno so pričeli igrati bolje. Novih zadetkov v drugi tretjini sicer ni bilo več, a vseeno se je videlo, da naši počasi ponovno prevzemajo pobudo.

Ta pobuda se je dokončno pokazala v zadnji tretjini. Najprej je takoj na začetku tega dela igra zadel Oskar Fras. Gostje so sicer nato nekaj minut še držali tempo z našimi mladimi hokejisti, sredi zadnjega dela igre pa so naši dokončno prevagali tehtnico na našo stran. Najprej je v 51. minuti zadel Žiga Kuhar, nato pa v 54. minuti Joc Bukovec in tekma je bila s 7:4 praktično odločena. Ni pa tu bilo konec zadetkov. Do konca tekme so naši še kar pritiskali. Razmerje strelov v zadnjih tretjini je bilo celo 19:3 v našo korist. Videli smo še 3 zadetke. Ponovno sta zadela Joc Bukovec in Žiga Kuhar, še en zadetek pa je dosegel Mark Klešnik in tekma se je končala z zanasljivo zmago naših z 10:4.

S to zmago se je Olimpija dvignila na 2. mesto prvenstvene lestvice. To pa naredi naslednjo tekmo naših zmajev še toliko bolj zanimivo. Namreč v nedeljo se odpravijo v goste k ekipi Jesenic, ki trenutno zaseda prvo mesto. Na vrsti bo pravi mali večni derbi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v tekmovanju u-15 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top