skip to Main Content
Nove tri točke za HK SŽ Olimpija

V drugi tekmi na domačem ledu so zmaji zabeležili drugo zmago in nove tri točke. Z 2:1 so premagali severne medvede iz Zell am Seeja.

Tokat je v Ljubljani gostovala ekipa iz Zell am See, za katero je lani igral naš napadalec Gregor Koblar. Naključje ali ne, ravno Koblar je v prvi tretjini, v 5. minuti, zadel za vodstvo Olimpije z 1:0. Prva tretjina je povsem pripadla zmajem, severnim medvedom pa izenačenje ni uspelo niti ob igralcu več na ledu.

V drugi tretjini je za vodstvo 2:0 z modre črte zadel branilec Aleš Kranjc, zmaji so tako izkoristili številčno premoč na ledu. Gostje se niso vdali in v 33. minuti jim je uspelo znižati rezultat na 2:1. Tik pred koncem druge tretjine so imeli priložnost za izenačenje iz protinapada, a Tilen Spreitzer je zmajevo mrežo suvereno ubranil. V zadnji tretjini se rezultat ni spremenil in zmaji so zabeležili nove tri domače točke.

Kljub zmagi pa fantje z igro niso bili povsem zadovoljni. »Začeli smo dobro, hitro povedli, potem pa nam nekako ni steklo in smo se spustili na nivo gostujoče ekipe,« je po tekmi povedal Gregor Koblar, strelec prvega zadetka za Olimpijo. »Naredili smo veliko napak, a smo se borili in na koncu smo odnesli tri točke. Vesel sem, da je zmaga ostala doma, saj smo kot ekipa super

Aleš Kranjc, ki je v avstrijsko mrežo poslal zmagoviti plošček, je po tekmi prav tako povedal, da je še nekaj napak v igri, ki pa jih bodo fantje do naslednje domače tekme odpravili. »Tukaj ne gre za vprašanje treninga, saj smo zelo dobro pripravljeni in tudi vzdušje v ekipi je odlično. Dobro se bomo morali pripraviti in popraviti napake, nasprotniku ne smemo dati priložnosti za gol.«

Naši fantje imajo novo priložnost na domačem ledu že v soboto, 29. septembra, ob 17.30, ko v Ljubljani prihaja aktualni podprvak Alpske hokejske lige Rittner Buam.

Pridite v Tivoli in podprite ekipo zmajev!

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top