skip to Main Content
Nova zmaga za ekipo U-20, a zmagujejo tudi konkurentje za končnico…

Nedelja 15.1 je prinesla novo tekmo selekcije U-20 v tekmovanju EBYSL.

Zmaji so se tokrat odpravili na gostovanje v Graz. Graz v letošnji sezoni nima konkurenčne ekipe in je trdno zasidran na dnu lestvice. Olimpija, ki še vedno upa na končnico in lovi ekipe, ki mesta za končnico trenutno držijo je na tej tekmi enostavno morala vnovčiti vse 3 točke. Vendar priprava na pot v Graz za trenerja zelenih Andreja Brodnika ni bila lahka. V ekipi imamo namreč nekaj poškodb in (neupravičeno) kaznovanih igralcev, hkrati pa sta bili na isti dan na sporedu tudi tekmi selekcije U-18 ter HDD Olimpije, tako da ekipo ni bilo enostavno sestaviti. Zmaji so se na pot odpravili zgolj z 11 igralci in 2 vratarjema….

Vendar se je izkazalo, da je borbenosti in srčnosti med temi igralci dovolj, tako da zmaga ni bila ogrožena. Ljubljančani so že takoj v začetku tekme v prvi minuti z goloma Luke Ulamca (podaja Nik Sitar in Andraž Zibelnik) ter Matjaža Šubica (podaja Filip Jeram) povedli z 2:0. V nadaljevanju so domači delno še zapretili, ko so na sredini tekme v 33.minuti znižali rezultat na 3:2, vendar dvoma o zmagovalcu vseeno ni bilo. Igra v polju je bila sicer na videz relativno enakovredna, a Ljubljančani so bili v obrambnih nalogah dovolj zbrani, v učinkovitosti pa enostavno za razred boljši od nasprotnikov.

Boljša igra Olimpije je botrovala tudi incidentu v 56.minuti, ki so ga v nemoči zakuhali domačini. Igralec domačih Meixner (očitno znan po grobi igri, saj si je v letošnji sezoni nabral že 66 minut izključitev ter dve kazni igre) se je v obrambni tretjini Zelenih zapletel z Jurijem Jovanom ki je domačim ukradel plošček. Izmenjanih je bilo nekaj odrivov, a Jovan in soigralci so se raje posvetili igri in krenili v napad. Meixner pa se ni dal, sledil Ljubljančanom in v lastni obrambni tretjini še enkrat skušal s telesom podreti Jurija Jovana. Tudi tokrat je bil neuspešen. Trenutek za tem je bil Jurij Jovan že ob ogradi v borbi za plošček z drugim igralcem Graza, kar je Meixner izkoristil in napadel Jovana s pestmi. Jurij mu ni ostal dolžan in za nekaj sekund smo videli pravi boksarski vložek, ki pa sicer na tekme selekcije U-20 seveda ne sodi. Sodnik je po incidentu obema igralcema pokazal pot v slačilnico s kaznijo igre. Morebiti so želeli domači igralci z incidentom nekako prekiniti prevlado igre Zelenih, a jim to ni uspelo. Celo obratno. Že v naslednjem napadu je Luka Ulamec po podaji Matjaža Šubica lepo zadrsal za vrata domačih, podal pred vrata prostemu Niku Sitarju, ki je z neubranljivim strelom povišal vodstvo Ljubljančanov. Nato pa je v naslednji minuti Filip Jeram po podaji Filipa Kuharja in Lovra Lapornika postavil končni izid srečanja 9:2.

V tekmi smo videli še mnogo drugih lepih potez, podaj in zadetkov Zelenih, a v nadaljevanju zapisa se bomo raje posvetili matematiki in analizi, kaj ta rezultat pomeni za Olimpijo na prvenstveni lestvici. Statistiko,strelce in ostale podatke, pa si lahko preberete na povezavi spodaj.

Olimpija se torej iz Graza vrača s polnim izkupičkom. S tem se je Olimpija na skupni razpredelnici povzpela na 11.mesto in za 8.mestom (Orli Znojmo) zaostaja še 5 točk. Orli so ta vikend tudi dvakrat zmagali (enkrat po podaljšku), tako da se razlika med ekipama niti ni spremenila. Do konca rednega dela imajo Ljubljančani še 10 tekem, Orli pa 11 tekem.

Razpored preostalih tekem ne gre nujno v prid Ljubljančanom. Preostale tekme so še: 4x Slavija Junior, 3x Vienna Capitals, 2x Okanagan, 1x Debrecen.

Orli Znojmo pa do konca rednega dela sezone igra še z: Linz 2x, KHM Budimpešta 3x, Innsbruck 3x, Mac Budimpešta 2x ter Red Bull.

Če zelo poenostavimo in subjektivno pogledamo lestvico, bi lahko rekli:

a) obe ekipi imata do konca 5 tekem z ekipama, ki se nahajata na lestvici za njima. Pri Olimpiji sta to Slavija in Debrecen, pri Orlih pa Linz ter KHM Budimpešta.

b) obe ekipi imata do konca 3 tekme z ekipama z vrha lestvice. Pri Olimpiji je to Vienna Capitals, pri Orlih pa MAC Budimpešta ter Red Bull

c) potem pa ima Olimpija še dve tekmi z Okanaganom, ki je trenutno 6. na skupni lestvici, Orli pa 3 tekme s še enim neposrednim tekmecem za končnico Innsbruckom.

Kombinacij je veliko. In seveda bo potrebno upoštevati tudi preostale ekipe, ki se tudi še borijo za mesta v končnici. Razpored Ljubljančanom sicer ne gre v prid, a z dosedanjimi igrami v zadnjih mesecih so dokazali, da lahko prav na vsaki tekmi konkurirajo za točke. In točno to bo potrebno narediti. Olimpija mora do konca prvenstva enostavno premagati tekmece, ki so premagljivi in pri očitnih favoritih osvojiti vsaj kakšno točko. Verjamemo v Zmaje in njihovega stratega Andreja Brodnika.

Naslednji vikend ponovno sledi dvojna tekma. V soboto je na sporedu tekme z Debrecenom, v nedeljo pa z Vienna Capitals. Obe tekmi sta na gostovanju. Srečno Zmaji!

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko in podatke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top