skip to Main Content
Nova zmaga naših mladih članov v IHL tekmovanju

V soboto 2.oktobra se je nadaljevalo člansko IHL prvenstvo v katerem nastopajo naši mladi člani.

Tokrat so se odpravili na Bled. Ekipa je bila še malce mlajša, kot v prejšnjih tekmah, saj je od izkušenih branilcev tokrat pomagal le Žiga Svete.

Vseeno pa so naši zmaji izvrstno odprli tekmo. Povedli so sicer domači, ko so v 9. minuti izkoristili našo napako v igri z igralcem več. Short-handed gol pa so naši še v isti izključitvi izničili z lastnim zadetkom. Mauro Zupanič je podal do Jana Bizjaka, ki je z modre črte ustrelil proti vratom. Pred vrati pa je smer ploščku spremenil Jakob Pečnik in v 10. minuti je bil izid že izenačen.

Tu pa se naši strelci niso zaustavili. Izkazalo se je, da so tokrat nerešljiva uganka za mladega blejskega vratarja. Kmalu je po ukrdenem ploščku zadel Martin Črepinšek. V 12. minuti pa je po podaji Žige Mehleta z močnim strelom zadel še Gregor Žeželj. Sledila je še ena izključitev domačih, ki so jo naši ponovno izkoristili. Podala sta Tian Hebar in Žiga Mehle, strelec pa je tokrat bil Matic Perčič. Domača klop je v tej točki zamenjala vratarja. Mogoče je to pripomoglo k temu, da se izid do konca tretjine ni več spremenil.

A že takoj v začetku druge tretjine so naši ponovno zadeli. Po podaji Žige Sveteta in Matica Perčiča je bil pred vrati najbolj spreten Jošt Žibert. Igrala se je 23. minuta, izid je bil 5:1 in tekma je bila bržkone odločena. Tu se je igra umirila. Domači so sicer občasno prevzemali pobudo, a zares zmage zmajev niso mogli ogroziti. V zadnji tretjini so sicer izid znižali na 5:2, to pa je bilo tudi vse kar smo od zadetkov videli. Zmaga je z izidom 5:2 odšla v Ljubljano.

Naši mladi člani tekmovanje nadaljujejo že naslednjo soboto, ko v Tivoli prihaja ekipa Triglav.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v IHL tekmovanju spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top