skip to Main Content
Nova zmaga mlajših dečkov v zaostali tekmi državnega prvenstva

Ponedeljki so sicer praviloma rezervirani za treninge, a tokrat je bil za ekipo mlajših dečkov (A) ponedeljek dan za tekmo. Na vrsti je bila tekma z ekipo HDD Bled, ki bi morala biti odigrana že v decembru. Tekma se je odvijala v Tivoliju.

Ekipa HDD Bled v letošnji sezoni sodi v vrh prvenstvene lestvice. Sicer ne nujno čisto na vrh, a vseeno ekipa drži priključek in se nahaja v vodilni skupini 7 ekip. Da to ni slučajno so dokazali že na nekaterih tekmah z vodilnimi ekipami, kjer so vedno pokazali dober rezultat. Tako je bilo recimo tudi na začetku sezone proti današnjim nasprotnikom – ekipi Olimpije A. Tekma na Bledu se je takrat končala z zmago Ljubljančanov 7:6, čeprav so Blejčani vodili dobršen del tekme.

Tako smo tudi tokrat v Tivoliju pričakovali izenačeno in dobro tekmo.

Prvo priložnost na tekmi so si že takoj v prvi minuti priigrali igralci Bleda. A takoj zatem je sledila priložnost tudi za naše fante. Tekma je bila na začetku dokaj enakovredna. Na vsaki strani smo videli nekaj strelov na vrata in nekaj polpriložnosti. Nekje na sredini časa v prvi tretjini so nato zmaji postopoma pričeli prevzemati pobudo. A v 10. minuti je sledil izgubljen plošček v napadalni tretjini Olimpije, hiter protinapad gostov in zadetek za 1:0. Po vodstvu gostov je pobuda domačih malce usahnila in igra je bila ponovno dokaj izenačena. Šele proti koncu tretjine je pobuda ponovno prehajala na stran naših zmajev. Najprej so zadrsali v igri z igralcem več na ledu. Videlo smo nekaj priložnosti, enega izmed strelov od daleč pa je zaustavila vratnica. A borbeni gostje so se teh pritiskov ubranili in izid je do konca tretjine ostal nespremenjen.

V drugi tretjini so zmaji pričeli bistveno bolj agresivno. Že takoj na začetku so pritisnili na nasprotnikova vrata. Izrazitih priložnosti v prvih minutah sicer ni bilo, je pa bil pritisk konstanten in izenačujoč zadetek je nekako “visel v zraku”. In zadetek je nato res prišel. Igralci Olimpije so prestregli izbit plošček na sredini igrišča. Krenili so v napad po levi, sledila je podaja na prazno desno stran in napadalec Olimpije je bil natančen pri strelu v nebranjen del mreže. Izid je bil izenačen na 1:1. A to še ni bil konec preobrata. Takoj po zadetku so si naši igralci priborili plošček ob sodniškem metu ter krenili v nov napad. Pred vrati gostov se je ustvarila gneča v kateri pa so bili spretnejši naši napadalci in rezultat je bil kar naenkrat že 2:1 v korist Olimpije.

Preobrat je bil popoln, a tu se tekma še ni prelomila. Sledil je namreč prekršek na strani Olimpije in naši igralci so morali ubraniti dvo-minutno kazen z igralcem manj. Gostje so sicer pritiskali na naša vrata, a pravih priložnosti ni bilo. Ko pa sta bili ekipi zopet polni, so naši ponovno krenili v napad. Plošček se je nehajal na desni strani. Naši napadalci so nekaj časa kombinirali, dokler plošček ni prišel do obrambnega igralca, ki je plošček poslal nazaj proti vratom. Na poti do vrat, so naši napadalci plošček spretno preusmerili in vratar gostov je bil nemočen. Vodstvo Olimpije je v tem trenutku znašalo že 3:1.

Igrala se je 9. minuta druge tretjine in v nadaljevanju igre so lahko naši igralci zaigrali bistveno bolj sproščeno. To se je pokazalo tudi pri rezultatu. Do konca tretjine so si priigrali še nekaj lepih priložnosti, dosegli pa so tudi dva zadetka, tako da se je tretjina končala z rezultatom 5:1 za Olimpijo. Tekma je bila na nek način v tem trenutku že odločena.

Zadnja tretjina se je tako ob visokem vodstvu Ljubljančanov pričela z malce bolj umirjeno igro. Še vedno pa so imeli pobudo domači igralci, saj so že takoj na začetku tretjine dobili priložnost v igri 5-na-4. Priložnosti je bilo kar nekaj, napadalci so zadeli tudi novo vratnico, a zadetka ni bilo. A ti so prišli malce kasneje. Prvi zadetek v tretjini je padel po nekaj minutah, nato pa so sledili še ostali. Rezultat se je na koncu zaustavil na 9:1.

S to zmago se je ekipa Olimpija A ponovno prebila na 3. mesto prvenstvene lestvice. Počitka pa mladi zmaji ne bodo imeli veliko. Že v torek 8. januarja je na sporedu nov redni krog državnega prvenstva. Ta krog pa tokrat prinaša prav posebno tekmo. Med seboj se bosta namreč pomerili obe ekipi Olimpije.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top