skip to Main Content
Nova zanimiva tekma za naše kadete, se je končala z našo zmago

V soboto 26. septembra je bila na sporedu nova tekma državnega prvenstva za selekcijo U-17. Naši kadeti v letošnji sezoni prikazujejo dokaj dobre igre in veselili smo se pravega prvenstvenega derbija, kar tekma s HK MK Bled vsekakor je.

Igra je bila izenačena že takoj od začetka tekme. A uvodne minute pravih priložnosti niso prinesle. Igra je potekala predvsem v srednji tretjini. Potekala je hitro, tako da smo do prve prekinitve prišli šele v 5. minuti. Kasneje se je igra malce razživela tudi glede priložnosti. Videli smo nekaj strelov na obeh straneh. Vse to je trajalo do 11. minute, ko smo videli tido prvi prekršek. Storil ga je naš napadalec in gostje so zadrsali v igri z igralcem več. In to so takoj tudi izkoristili. Že po nekaj sekundah je sledil natančen strel od daleč in gostje so povedli z 1:0. Potek igre ni bil dober in to je uvidel tudi glavni trener Matic Kralj, ki je takoj po tem zadetku vzel minuto odmora.

A bistvene spremembe v igri po prvem zadetku in minuti odmora nismo videli. Do konca tretjine smo videli še eno izključitev na naši strani, ki je minila brez posebnosti. So pa bili gostje na koncu tretjine v zaključnih trenutkih zelo nevarni, a rezultat je ostal nespremenjen. Vodstvo gostov v prvi tretjini z 1:0 je bilo kar malce zasluženo.

Začetek druge tretjine se je pričel bistveno bolj živahno. Že po nekaj sekundah igre so imeli naši igralci prvo priložnost. A po nekaj minutah igre se je igra nekako vrnila v “stare tirnice”. Gledali smo izenačeno igro, ki je potekala predvsem na sredini igrišča. Pravih priložnosti niti ni bilo, tistih nekaj strelov pa sta oba vratarja zanesljivo ubranila. Novih zadetkov tako nismo videli in na koncu druge tretjine je obveljal rezultat iz prve tretjine – 1:0.

Tudi v tretji tretjini sta ekipi pričeli agresivno in tudi tokrat se je igra po nekaj minutah umirila. Kazalo je že, da bo zadnja tretjina potekala zelo podobno kot druga. A ritem izenačenosti, brez pravih priložnosti, je nato v 48. minuti presekala izključitev na strani gostov. In tako kot so gostje v prvi tretjini hitro kaznovali našo izključitev, so tokrat naši zelo hitro kaznovali izključitev gostov. Luka Čerenjak je podal na levo stran do Jana Petelinkarja, ta pa je z natančnim strelom z nekaj metrov premagal gostujočega vratarja in izid je bil izenačen na 1:1.

Tu so se naši igralci končno prebudili. Prevzeli so pobudo in pričeli pritiskati na gostujoča vrata. Sledile so izključitve na strani gostov, kar je pritisk na dane trenutke še dodatno povečalo. A naši so se prebudili malce prepozno in gostje so pritisk uspešno ubranili. Novih zadetkov ni bilo in redni del tekme se je končal z rezultatom 1:1.

V podaljšku je bila igra po pričakovanju bistveno bolj odprta. Prva priložnost je konec druge minute pripadala gostom. Prav tako je gostom pripadala priložnost minuto kasneje. Izid je ostal 1:1. Nato pa je sledila še priložnost na naši strani, kar pa so naši izkoristili. Naša trojka je krenila v napad. Kombinirala sta Jan Petelinkar in Tay Petronijevič Lepša. Plošček je prišel do Luke Čerenjaka na modri črti. Luka je pridrsal z zaletom in tako je lahko preigral gostujočega branilca. Krenil je proti vratom in z nekaj metrov natančno in močno ustrelil. Gostujoč vratar je bil brez moči in naši igralci so se lahko veselili zmage v podaljšku.

Na preostalih tekmah je VSV visoko premagal Slavija z 11:3, prav tako je KAC visoko premagal Celje z 10:1, Triglav pa je bil boljši od Jesenic s 4:1. Naši kadeti prvenstvo nadaljujejo v torek 6. oktobra, ko se bodo doma pomerili s Celjem.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top