skip to Main Content
Nova visoka zmaga zmajev

V Tivoliju je gostovala ekipa Cortine, ki so jo naši fantje visoko premagali s 7:3 (2:2, 3:0, 2:1). Z zmago so si naši fantje utrdili na vrhu razpredelnice Alpske hokejske lige.

Foto: Eva Brili Grebenar

Tudi tokrat, kot na zadnji tekmi proti avstrijskim nasprotnikom, se tekma ni začela po volji domačega tabora. Gostje so namreč v prvi tretjini povedli z 2:0 in naši fantje so lovili zaostanek ter ga do odhoda v slačilnico tudi ujeli. V 15. in 16. minuti sta zadela najprej Miha Zajc in potem še Jan Drozg.

V nadaljevanju tekme je kapetan Žiga Pance zadel dvakrat, in sicer v 29. in 32. minuti dosegel še dva gola. Za prepričljivo vodstvo po drugem delu igre pa je poskrbel Nik Simšič. V zadnji tretjini sta na strani zeleno-belih zadela še Aleš Mušič in Anže Ropret.

Mislim, da nam gre iz tekme v tekmo kot ekipi bolje. Na zadnjih treh tekmah smo dosegli veliko golov, kar je odraz disciplinirane igre. Gremo s treninga v trening, s tekme v tekmo. Nič ni samoumevnega, čeprav imamo dobro ekipo, moramo to pokazati tudi na ledu,” je po tekmi povedal kapetan Žiga Pance. ”Mogoče smo zadnji dve tekmi začeli premalo agresivno in smo zato lovili zaostanek. A ko nam steče, ko začnemo igrati našo disciplinirano igro, nam gre odlično.

Trener Gregor Polončič je povedal, da so v ekipi dali poudarek na dober začetek tekme, da se ne bi ponavljajo, da morajo zmaji loviti zaostanek. ”Poudarek smo dali na dober začetek, da imamo igro v svojih rokah. Ne sme se več dogajati, da bi dopuščali nasprotnikom vodstvo, saj je – posebej v končnici – po zaostanku težko priti nazaj v igro. Iz teh napak smo se nekaj naučili in na tem bomo tudi gradili naprej.”

V torek sledi domača tekma z Rittnom, prihodnjo soboto pa gostovanje v Asiagu.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top