skip to Main Content
Nova težka tekma z ekipo Maribor – tokrat so odločili šele podaljški

Po krajšem premoru so svoje tekme nadaljevali mladinci v selekciji U-18.

V Ljubljano je prišla ekipa iz Maribora. Mariborčani se sicer nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, vendar so bile vse dosedanje tri prvenstvene tekme v tej sezoni z njimi zelo težke. Eno tekmo so Zmaji sicer dobili s 5:1, a so na drugi tesno slavili z 2:1, na tretji pa so zmagali šele po podaljšku (5:4).

In nova težka tekma je Ljubljanske mladince čakala tudi danes.

Obe ekipi sta odločno vstopili v tekmo. Prve minute so prinesle trdo igro brez pravih priložnosti. Nato pa so gostje v 8.minuti prestregli plošček v svoji obrambni tretjini in hitro krenili v protinapad. Vratar Val Usnik je bil ob strelu gostujočega napadalca nemočen in gostje so povedli z 1:0. Zadetek je igro kar malce poživil in sledilo je nekaj lepših priložnosti domačih igralcev. A gostje so ostajali nevarni predvsem iz protinapadov. V 11.minuti je tako sledil podoben protinapad, kot pri zadetku iz 7.minute, a tokrat je bil Val Usnik uspešnejši in izid je ostal 1:0.

V 13.minuti smo videli nove priložnosti za Zmaje. Urh Ilič je lepo podal do Nala Brodnika, ki pa ni zadel. V istem napadu je nato Urh Ilič še enkrat lepo podal. Tokrat do Marcela Lavriše, a tudi tu ni bilo zadetka. Nove priložnosti so prišle že v 15.minuti. Najprej sta v protinapad krenila Gregor Žeželj in Mark Sojer, a nista uspela zadeti. Še v isti minuti pa se je sam pred vratarjem znašel Žiga Mehle, a tudi tokrat je izid ostal nespremenjen.

Po vseh teh priložnostih, se je igra ponovno malce umirili. Videli smo nekaj nevarnih napadov gostov, a nič od tega ni prineslo spremembe rezultata in ekipi sta na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo gostov 1:0.

Igra v drugi tretjini se je pričela z nekaj lepimi priložnostmi. Več so jih imeli domači igralci. V 24.minuti je močan udarec z modre črte sprožil Žiga Ravnikar. Plošček je zadel prečko in se odbil vratarju za hrbet. Prišlo je do gneče pred gostujočimi vrati, a vratar je plošček nekako uspel zadržati pred golovo črto. Sledil je sodniški met, ki so ga dobili Zmaji in takoj je sledila podaja do Urha Iliča, ki je sprožil nov strel z modre črte, ki pa je tokrat zadel prečko. Pritisk Zmajev se je stopnjeval. Dodatne priložnosti so igralci Olimpije dobili ob novi izključitvi gostov v 29.minuti. Ta je minila brez zadetkov. Sledila je lepa priložnost Marcela Lavriše v 33.minuti. Tudi tu ni bilo zadetka. Nato pa je v 34.minuti sledila nova izključitev na strani gostov in kmalu zatem, ko so Ljubljančani postavili napadalno formacijo, je sodnik izključil še dodatnega gostujočega igralca. Več kot minuto in pol so tako Zmaji napadali z dvema igralcema več v polju. Najprej je Marcel Lavriša zadel okvir vrat. Napadi so se nadaljevali, a plošček ni našel poti v gostujoča vrata. Nato se je na led vrnil prvi izključen igralec gostov. Zmaji so še naprej napadali in kmalu je na led zadrsal še drugi izključeni igralec gostov, a igralci Olimpije so že nevarno kombinirali v napadalni tretjini. Mark Sojer je lepo podal Blažu Stipaniču na modro črto, kjer je Blaž sprožil strel na vrata in izid je bil izenačen na 1:1.

Po izenačujočem zadetku se je igra malce umirila. Do konca tretjine smo sicer videli nekaj strelov na obeh straneh, a brez novih zadetkov. Druga tretjina se je končala z rezultatom 1:1.

Je pa na koncu druge tretjine prišlo do izključitve na Ljubljanski strani, tako da so zadnjo tretjino z igralcem več pričeli gostje. Zmaji so začetne nalete gostov ubranili in v nadaljevanju so postopoma ponovno pričeli prevzemati pobudo. A tokrat velikih priložnosti ni bilo. Temu sta botrovali tudi novi dve izključitvi domačih igralcev tekom tretjine, ko so morali domači zadrževati nalete gostov. Več priložnosti je prišlo na vrsto šele v zadnjih minutah, ki so jih Zmaji ponovno preživeli v igri z igralcem več. Žiga Mehle je v tem času kar trikrat lepo sprožil strel na gostujoča vrata. Prvi strel je zadel okvir vrat, drugi strel je vratar ubranil, tretji pa je za malenkost zgrešil gostujoča vrata. Na koncu sta sledili še dve lepi priložnosti. Najprej sta bila sama v protinapadu Urh Ilič in Tom Sojer, a pravega strela na vrata gostov ni bilo. Nato pa se je sam pred vrati znašel še Blaž Stipanič, a tudi ta strel je gostujoč vratar ubranil.

Redni del igre se je tako končal z novimi lepimi priložnostmi, a brez zadetkov. Sledil je podaljšek v igri 3-na-3. Zmaji so prevzeli pobudo tudi v podaljšku. Dalj časa so kombinirali v napadu, a obramba gostov je zaustavila vse nalete. V prvem protinapadu gostov v podaljšku resne nevarnosti za domača vrata še ni bilo, je pa v začetku 4.minute podaljška sledil nov protinapad. Val Usnik je sicer strel gostujočega napadalca ubranil, a plošček se je nato pred vrati odbil od domačih branilcev proti vratom in zadetka gostov ni bilo več možno preprečiti.

Gostje so tako v dobri tekmi, kjer so vseeno imeli več izrazitejših priložnosti domači igralci, z dobrim vratarjem in borbenostjo iztržili dve točki, Zmaji pa so se morali zadovoljiti z eno osvojeno točko.

Ostale ekipe še nekaj dni počivajo, tako da se stanje na lestvici po današnji tekmi ni veliko spremenilo.

Tekmovanje Zmaji nadaljujejo že v torek, ko v Tivoli prihaja ekipa iz Bleda.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top