skip to Main Content
Nova odlična ekipna predstava Mlajših dečkov

V soboto 26.11 je bil odigran nov krog prvenstva selekcij U-12. Ljubljančani so v Tivoliju gostovali ekipo HDK Maribor.

Odlične predstave mladih Ljubljančanov pod vodstvom Igorja Beribaka so se nadaljevale tudi v tem kolu. Recept je na videz zelo enostaven: V uvodnih minutah najprej Ljubljančani poskrbijo za hitro vodstvo, s čimer se dodatno razbremenijo, nato pa z odlično kombinatorno igro vseh napadov držijo niti igre v svojih rokah in vodstvo postopoma povečujejo.

2016-11-26-16-40-55

Današnji rezultat se je zaključil pri 18:2 za domače. To kar je pri tem najpomembneje je odlična ekipna igra vseh fantov. S takšnim načinom lahko trener Igor Beribak na tekmi v miru preizkusi različne kombinacije in v miru prepusti pomemben del igralnega časa tudi tistim mlajšim v selekciji, ki si izkušnje šele nabirajo.

2016-11-26-16-28-47

V tem obdobju Ljubljančani očitno suvereno obvladujejo tekmece v prvenstvu. Na 11 tekmah so 11 zmagali in pravzaprav tesne tekme zelenih sploh še nismo videli. S tem pa ima trener domačih Igor Beribak drugačen izziv. Ne glede na suverenost trenutnega položaja, je potrebno poskrbeti, da se bo tovrstno stanje nadaljevalo do konca sezone, hkrati pa poskrbeti, da se bo ekipa še naprej razvija v pravo, homogeno močno ekipo, ki bo enako močna tudi v višjih selekcijah. Pomembno je, da se danes odlični posamezniki ne zadovoljijo s svojim znanjem in prednostjo pred ostalimi, hkrati pa je pomembno, da se z nezmanjšanim tempom razvija celotna ekipa, tako v kvaliteti kot v kvantiteti. Pri tem ne smemo pozabiti, da imajo Ljubljančani no voljo še četico igralcev, ki v letošnji sezoni borbeno zastopajo barve ekipe HDD Bleda, hkrati za ekipo prihaja prav tako številčna in kvalitetna skupina fantov letnika 2007. Strokovno vodstvo zaenkrat zelo dobro skrbi za celosten razvoj U-12 generacij v Tivoliju in res bi bilo škoda, da Olimpija ne izkoristi številčnost trenutne generacije in odličen talen posameznih igralcev tudi v nadaljevanju.

Prvenstvo se nadaljuje že naslednji vikend, ko v goste prihaja ekipa Slavija Junior.

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s tekme, si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top