skip to Main Content
Nov tesen poraz ekipe U-20

Dan pred člansko ekipo zmajev je v avstrijski prestolnici gostovala mladinska zasedba zelenih v ligi EBYSL. Ob nedeljskem srečanju mladinskega državnega prvenstva je Andrej Brodnik na pot, ob dveh vratarjih, popeljal trinajst hokejistov. Prvič se je v postavi znašel tudi posojeni igralec Celja, Nace Pešak. Kljub odlični predstavi Tilna Spreitzerja so se Dunajčani na koncu veselili minimalne zmage, s katero še naprej ostajajo na vrhu skupine B.

Domači so že od prvega sodniškega meta odločno krenili proti gostujočim vratom. V prvih 20 minutah so proti njim ustrelili kar 19-krat. Izmed vseh je le en našel svoj cilj. Ob koncu 7. minute je bil natančen Fabio Artner. Na drugi strani so zmajčki proti Botondu Marosu sprožili le tri strele.

V nadaljevanju so Ljubljančani zaigrali bolj odločno. Tudi sami so si pripravili nekaj priložnosti, a jih niso uspeli izkoristiti. Tudi dve minuti igre petih proti trem zmajčkom nista prinesli uspeha. V zaključku tretjine si je predčasno pot v slačilnico prislužil Mark Sever.

Dunajčani so zadnjo tretjino tako pričeli z več kot štiriminutno prednostjo igralca več. Zmajčki so jo uspešno ubranili. V nadaljevanju pa so rumeno-črni le uspeli podvojiti prednost. Uspešen je bilSebastian Habernig. Edino kazen v zadnjem delu so zmajčki uspeli pretvoriti v zadetek priključka. Dosegel ga je Luka Ulamec. Zeleni so v zadnjih treh minutah nato vse sile usmerili v lov na izenačenje. Zaigrali so tudi brez vratarja, toda do tako željnega zadetka jim ni uspelo priti.

Priložnost za nove točke bodo zmajčki iskali jutri, ko bodo, ob 12.15, gostovali pri kombinirani ekipi Debrecena in Miskolca.

EV Vienna Capitals – HK Olimpija 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Dunaj, Albert Shultz Eishalle
Gledalcev: 82
Sodniki: Loicht, Moisi, Reisinger

Strelci:
1:0 VIC Artner (Maurer, Bolterle; 7.)
2:0 VIC Habernig (Pelz, Szabad; 46.)
2:1 HKO Ulamec (Zibelnik, Krašovec; 57.)/PP1

Kazenske minute:
Dunaj: 16 (2, 12, 2)
Olimpija: 8 + 25 (Sever) (2, 31, 0)

Streli na vrata:
Dunaj: 55 (19, 12, 24)
Olimpija: 23 (3, 11, 9)

Obrambe vratarjev:
Maros: 22/23 95,7%
Spreitzer: 53/55 96,4%

Olimpija:
Spreitzer, Oblak; Krašovec, Erič, Sever, Ulamec, Jovan; Zibelnik, Pušenjak, Klanšek, Rus M., Kuhar; Bogomolec, Pešak, Pančur

RZ
foto: www.vienna-capitals.at

 

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top