skip to Main Content
Nov poraz Olimpije proti večnim tekmecem

Že četrtič v tej sezoni in tretjič v Alpski hokejski ligi sta se pomerila večna rivala Olimpija in Jesenice. Kljub porazu pa je bil pod Rožnikom danes pravi hokejski praznik, vzdušje v dvorani je bilo odlično in videti je, da se tudi hokejski derbiji počasi vračajo na stara pota. V Tivoliju se je zbralo več kot dva tisoč obiskovalcev, ki so uživali v dobrem hokeju.

Derbi je bil v Alpski hokejski ligi otvoritev vikenda napetih spopadov in regionalnih derbijev v ligi. Odkar se v Sloveniji igra hokej, ni bilo večjega rivalstva, kot je med zmaji in železarji. Žal se tudi tokrat ni izšlo po željah zmajev. Znova nam ni šlo po načrtih. Jeseničani so bili boljši. Imeli smo veliko izrazitih priložnosti, kar štirikrat smo prišli sami pred njihovega vratarja. Ploščka nam nikakor ne uspe spraviti v mrežo. Ko bo enkrat padel gol, bo lažje,” je povedal napadalec Andrej Hebar.

Prva tretjina se je končala brez golov. Ljubljančani so imeli številne priložnosti, a je vratar železarjev ubranil vseh njihovih 16 poskusov, medtem ko je Robert Kristan v prvi tretjini posredoval le štirikrat. V drugi tretjini so po nekaj neuspelih poskusih Ljubljančanov povedli železarji in kmalu zatem z dvema igralcema več na ledu še drugič. Ljubljančanom v zadnji tretjini ni uspelo izenačiti, deset minut pred koncem tekme so gostje povedli še za 3:0.

Branilec Luka Zorko je povedal, da bi bilo vsekakor lažje, če bi izkoristili katero izmed številnih priložnosti, ki so jih imeli. »A nismo in tekma se je obrnila drugače. Še bodo derbiji in upamo, da bomo uspeli iztržiti pozitiven rezultat. Imeli smo veliko – tudi individualnih – priložnosti, a pak ni šel v mrežo. Enkrat se nam bo zagotovo odprlo,« je prepričan Luka. »Lepo pa je igrati hokej s tako dobrim vzdušjem v dvorani. Zato se lepo zahvaljujem vsem, ki so nas prišli spodbujat v dvorano Tivoli.«

»Poskušali smo obrniti tekmo na našo stran, a nam ni uspelo«, je po tekmi povedal trener Andrej Brodnik. »Nismo uspeli izkoristiti kar štirih individualnih akcij. Imeli smo super priložnosti. Dejstvo je, da nam je zmanjkalo zbranosti. A bomo vztrajali in trdo delali. Nov derbi je že čez dva tedna.«

Zmaje v ponedeljek čaka tekma državnega prvenstva v Kranju pri Triglavu. V sredo, 20. decembra, ob 19.15 pa v Tivoliju gostuje Adler Kitzbühel.

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top