skip to Main Content
Nov krog v tekmovanju EBYSL ekipi Slavije ni prinesel novih točk.

V četrtek 21.9 so igralci HK Slavije Junior odigrali novo tekmo v tekmovanju EBYSL.

V tem tekmovanju so do te sezone redno nastopali tudi mladi Zmaji, z letošnjo sezono pa po dogovoru o dolgoročnem razvoju hokeja v Ljubljani, nastopa ekipa HK Slavija Junior, kateri svoje hokejiste prispeva tudi klub HK Olimpija.

V ekipi Slavije so tokrat nastopili naslednji Zmaji:

  • Filip Kuhar
  • Lovro Lapornik
  • Patrik Tišlar
  • Mark Sever
  • Tilen Spreitzer

V Zalog je prispela ekipa iz Linza.

Založani so v dosedanjih tekmah najprej doma izgubili proti trenutno še neporaženim Jeseničanom. Nato so na gostovanju premagali ekipo Innsbruck, za tem pa na naslednjem gostovanju izgubili proti novincu v ligi ekipi Gyori Nemak iz Madžarske. Ekipa Linza pa je do te tekme odigrala le dve tekmi. Najprej so na gostovanju izgubili proti ekipi Okanagan, nato pa doma premagali ekipo VSV iz Beljaka.

Večina dosedanjih tekem se je končala s tesnimi rezultati in tako je bilo pričakovati tudi v tej tekmi.

V prvi tretjini so bili sicer domačini boljši nasprotnik (10:2 v strelih na gol), a rezultat po tej tretjini je bil izenačen 1:1. Najprej je v 8.minuti Patrik Tišlar (po podaju Marka Severja) izkoristil prednost v igri z igralcem več, a so gostje v 18.minuti izid izenačili.

Slab izkoristek v prvi tretjini je očitno na domačih igralcih pustil sledi in v drugi tretjini so gostje prevzeli pobudo. Z dvema zadetkoma so povedli s 3:1.

Zaostanek je v zadnji tretjini domače igralce ponovno prebudil in ti so prevzeli pobudo. Na vrata gostov so sprožili kar 18 strelov. A zadetka dolgo ni bilo, čeprav so domači kar trikrat imeli prednost igralca več na igrišču. Šele ko so na začetku predzadnje minute iz vrat potegnili vratarja, so domači končno zadeli. Po podaji Jakoba Bernarda in Matevža Bana je bil natančen Jaša Jenko. Rezultat je bil tako 3:2 in do konca je preostalo še približno minuta in pol igralnega časa. Tudi po tem zadetku so domači iz vrat ponovno potegnili vratarja, a žal se tokrat to ni obrestovalo in zadetka ni bilo. Tekma se je tako končala z zmago gostov 3:2.

S tem porazom je ekipa Slavije zdrsnila na 7.mesto predtekmovalne skupine (spomnimo, da prva 3 mesta v predtekmovalni skupini pomenijo zanesljivo uvrstitev v končnico prvenstva), a prvenstvo bo še dolgo in priložnosti za povratek na vrh lestvice bo več kot dovolj. Prva bo že v nedeljo, ko v Zalog prihaja ekipa iz Salzburga. Ekipa Red Bull Salzburg sicer velja za eno boljših ekip v prvenstvu, a je v dosedanjih 4 tekmah iztržila zgolj 4 točke, tako da bo v nedeljo v Zalogu še zanimivo.

 

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top